04/Μάι/24
gall

Πανικός στη Γαλλία – Το 76% έκανε σ3ξ μια φορά τον τελευταίο χρόνο

Πάτα ΕΔΩ για να δεις την πιο ενδιαφέρουσα Γαλλίδα βίζιτα στην ΑΘΗΝΑ….

Σημάδια σεξουαλικής «ύφεσης» δείχνουν τα στοιχεία νέας μεγάλης έρευνας στη Γαλλία, σύμφωνα με την οποία οι Γάλλοι και οι Γαλλίδες κάνουν ολοένα και λιγότερο σεξ. Μάλιστα αυτό είναι ένα δεδομένο, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει τη μείωση των γεννήσεων στη χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Ifop, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (για την ακρίβεια ποσοστό 76%) δήλωσαν ότι έκαναν μόνον μία φορά σεξ το τελευταίο δωδεκάμηνο, ένα άνευ προηγουμένου χαμηλό ποσοστό εδώ και μισό αιώνα στη Γαλλία.

Και δεν πρόκειται μόνο για θέμα γενεών, καθώς οι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών είναι οι λιγότερο ενθουσιώδεις στο θέμα: περισσότεροι από το ένα τέταρτο των νέων παραδέχονται ότι δεν έχουν κάνει σεξ μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό το ποσοστό είναι πέντε φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το 2006.

Επιπλέον, οι γυναίκες αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο την ευθύνη για την έλλειψη επιθυμίας, όταν αυτή υπάρχει: περισσότερες από τις μισές ενήλικες γυναίκες (54%, σε σύγκριση με το 42% των ανδρών) δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν με κάποιον σε μια καθαρά πλατωνική σχέση. Η θέση της σεξουαλικότητας δεν χαίρει πλέον μεγάλης εκτίμησης: μόνο 6 στις 10 γυναίκες δηλώνουν ότι αποδίδουν σημασία σε αυτή την πτυχή της ζωής τους, σε σύγκριση με το 82% πριν από 18 χρόνια.

Τέλος, η ασεξουαλικότητα, η απουσία σεξουαλικής έλξης, είναι πλέον αποδεκτή από το 12% των Γάλλων, οι οποίοι τη δηλώνουν ως δική τους.

 

 

Όσον αφορά, ωστόσο, στο θέμα της αποχής από το σεξ παραμένουν πολύ έντονες οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Δύο στις τρεις Γαλλίδες δήλωσαν ότι μπορούν εύκολα να ζήσουν χωρίς σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες κυμαίνεται γύρω στο 50%.

Ταυτόχρονα η παρατεταμένη απουσία σεξουαλικών σχέσεων δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στους άνδρες (60%) παρά στις γυναίκες (30%), πράγμα που σημαίνει ότι η σεξουαλικότητα κατέχει μια πολύ μικρότερη θέση στη ζωή των γυναικών.

Έξι στις δέκα Γαλλίδες εξακολουθούν, βέβαια, να δίνουν σημασία στο σεξ, αλλά το ποσοστό αυτό υπερέβαινε το 80% πριν από τριάντα περίπου χρόνια.

Ο ρόλος της τεχνολογίας
Οι ψηφιακές μας δραστηριότητες μπορεί επίσης να ευθύνονται για την έλλειψη επιθυμίας μας για στενές σχέσεις. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει ερμηνεύεται υπερβολικά ως μια ιδιαίτερη έλξη προς την πορνογραφία.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις στην έρευνα, οι μισοί από τους άνδρες κάτω των 35 ετών που βρίσκονται σε σχέση παραδέχονται ότι έχουν ήδη αποφύγει το σεξ προκειμένου να παρακολουθήσουν μια σειρά ή μια ταινία σε διαδικτυακές πλατφόρμες, ενώ το 53% από αυτούς παραδέχονται ακόμη ότι προτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια ή την ανταλλαγή βίντεο στο smartphone τους από το σεξ.

«Ο χρόνος που αφιερώνεται στις οθόνες φαίνεται ότι ανταγωνίζεται ξεκάθαρα τον “χρόνο για σεξ” καθώς οι οθόνες όχι μόνον προσφέρουν ένα μέσο για την κάλυψη των αναγκών του ατόμου για κοινωνικότητα ή/και σεξουαλικότητα, αλλά τείνουν και να κανιβαλίζουν τον χρόνο που περνούν τα ζευγάρια μαζί», συνεχίζει την ανάλυσή του ο Φρανσουά Κράους του Ifop.

Αυτό ακριβώς ομολογούν στην έρευνα άτομα κάτω των 35 ετών που ζουν ως ζευγάρι κάτω από την ίδια στέγη: οι μισοί άνδρες και το 42% των γυναικών παραδέχονται ότι έχουν αποφύγει σεξουαλικές επαφές με τον/την σύντροφό τους για να παρακολουθήσουν μια τηλεοπτική σειρά ή μια ταινία.

Οι πρώτοι προτιμούν σε παρόμοια αναλογία τα βιντεοπαιχνίδια ή τα κοινωνικά δίκτυα από τις σεξουαλικές σχέσεις.

Πάτα ΕΔΩ για να δεις την πιο ενδιαφέρουσα Γαλλίδα βίζιτα στην ΑΘΗΝΑ….

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα Άρθρα