07/Δεκ/22
Κανονικές ταινίες με πολύ σεξ - Belle de Jour

Κανονικές ταινίες με πολύ σεξ – Belle de Jour

Ακολουθεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κανονικές ταινίες με πολύ σεξ. Ο λόγος για το «Belle de Jour» (Luis Buñuel, 1967)

Ο Luis Buñuel είναι ένας από τους πολλούς σκηνοθέτες που έχει εξερευνήσει σε βάθος την σεξουαλικότητα στις ταινίες του, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη πως, μαζί με τον Bertolucci, εμφανίζεται δύο φορές σε αυτή τη λίστα. Στο «Belle de Jour» («Η ωραία της ημέρας») ο πόθος και η επιθυμία μας παρουσιάζονται από την γυναικεία οπτική.

Η Catherine Deneuve υποδύεται την Severine, μία γυναίκα διχασμένη: αγαπάει τον άντρα της αλλά δεν μπορεί να κάνει έρωτα μαζί του. Για εκείνη, το σεξ και η αγάπη είναι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι οπότε και αρχίζει να ζει δύο τελείως διαφορετικές ζωές όταν ξεκινάει να δουλεύει σε ένα πορνείο με το ψευδώνυμο Belle de Jour.

Ο Buñuel επιχειρεί σε αυτή την ταινία να προσεγγίσει το σουρεαλιστικό ιδεώδες μεταφοράς των ονείρων, αυτών των μηχανορραφιών του υποσυνειδήτου μας, στον πραγματικό κόσμο. Η Severine έχει ερωτικά όνειρα στα οποία είναι υποτακτική, κακοποιούμενη από τους άντρες και προσπαθεί να ζωντανέψει αυτά τα όνειρα προκειμένου να απελευθερώσει όλη την συσσωρευμένη της ψυχική ενέργεια, πηγαίνοντας να δουλέψει σε ένα πορνείο, όπου θα ερχόταν σε επαφή με μαζοχιστικό περιβάλλον και όπου θα την χρησιμοποιούσαν σαν αντικείμενο του σεξ, όπως ακριβώς και στα επαναλαμβανόμενα όνειρά της.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *