21/Οκτ/22
Συναίνεση στο σεξ από τα 15 έτη στη Γαλλία...

Συναίνεση στο σεξ από τα 15 έτη στη Γαλλία…

Νομοθετική μεταρρύθμιση θα εισαγάγει η γαλλική κυβέρνηση ώστε ως ηλικία συναίνεσης για σ3ξ να οριστούν τα 15 έτη. Ταυτόχρονα θα προβλεφθεί η μη παραγραφή εγκλημάτων παιδεραστίας από τους γονείς ή άλλα πρόσωπα σε θέσεις ισχύος.

Το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε την κτηνώδη μεταχείριση των παιδιών «αφόρητη» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει γρήγορα προκειμένου «να εφαρμόσει τις αλλαγές που προσδοκά η κοινωνία». Η γαλλική νομοθεσία μέχρι πρόσφατα δεν όριζε ηλικιακό όριο για τη συναίνεση στη σ3ξουαλική πράξη, ενώ τον περασμένο μήνα η Γερουσία ψήφισε τον καθορισμό των 13 ετών ως όριο. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η ερωτική πράξη με ανήλικο κάτω των 13 ετών θα θεωρείται έγκλημα, ενώ παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής τέτοιων εγκλημάτων.

Η προσπάθεια καθορισμού κατώτατου ηλικιακού ορίου συναίνεσης στο σ3ξ απέκτησε στη Γαλλία νέα ορμή μετά τις αποκαλύψεις της αιμομεικτικής παιδεραστικής κακοποίησης στην οποία επέβαλε ο ακαδημαϊκός, διανοούμενος και πρώην ευρωβουλευτής Ολιβιέ Ντουαμέλ τον έφηβο γιο του υπουργού των κυβερνήσεων Φρανσουά Μιτεράν και Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Κουσνέρ. Την αποκάλυψη έκανε η δίδυμη αδελφή του θύματος, Καμίγ Κουσνέρ, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «La Familia Grande». Η εισαγγελία του Παρισιού ήδη ερευνά την υπόθεση. Η Καμίγ υποστηρίζει ότι η κακοποίηση συνέβη όταν η ίδια και ο αδελφός της ήταν μόλις 14 ετών, τη δεκαετία του 1980, και πως όλοι γνώριζαν τι ακριβώς συνέβαινε αλλά σιωπούσαν.

Το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι ήδη συζητεί με οργανώσεις θυμάτων περί της ενίσχυσης των ποινών που επιβάλλονται σε δράστες αιμομειξίας και την κατάργηση της παραγραφής για σ3ξουαλικά εγκλήματα εναντίον παιδιών.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Ipsos, τον Νοέμβριο, έδειξε ότι ένας στους δέκα Γάλλους υπήρξε θύμα αιμομεικτικής σ3ξουαλικής κακοποίησης, ως παιδί ή έφηβος. Αυτά τα εγκλήματα, μάλιστα, αυξήθηκαν κατακόρυφα, από 3% επί του πληθυσμού, δηλαδή 2 εκατομμύρια θύματα το 2009, σε 10% το 2020, δηλαδή 6,7 εκατομμύρια θύματα.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή: Καθημερινή

Ετικέτες:

#Γαλλία
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *