04/Δεκ/22
Ζευγάρια χωρίς σεξ: Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Ζευγάρια χωρίς σεξ: Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Ανήκετε στα ζευγάρια χωρίς σεξ;

Όταν ένα ζευγάρι βρίσκεται στην αρχή της σχέσης είναι γεμάτο ερωτισμό, οι δύο υπάρξεις συναντιούνται και ένας ηλεκτρισμός υπάρχει ανάμεσα τους. Η σεξουαλική ζωή είναι έντονη και γεμάτη. Η αναζήτηση του άλλου σε σωματικό και σε ψυχικό επίπεδο, η ιδέα του να κυριευθείς και να κυριεύσεις τον άλλον μας κινητοποιεί και κάθε κίνηση και χειρονομία του μας ολοκληρώνει αισθητηριακά και ψυχικά.

Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε πια κατακτήσει τον άλλον, έχουμε δημιουργήσει μια σχέση σταθερή μέσα στον χρόνο και έχουμε έρθει πολύ κοντά του;

Γιατί όταν τα ζευγάρια έρχονται τόσο κοντά, αρχίζει να την πληρώνει «η ζωή στο κρεβάτι»;

Το σεξ είναι πολύ σημαντικό στη σχέση του ζευγαριού.

Από την άλλη υπάρχουν ζευγάρια που εξακολουθούν να αγαπιούνται χωρίς όμως να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι καλό τα ζευγάρια να αποφεύγουν την σεξουαλική ζωή και να απαρνηθούν τον ερωτισμό τους. Από την άλλη αν και οι δύο νιώθουν καλά, και δεν έχουν ανάγκη να υπάρχει σεξουαλική ζωή μεταξύ τους, μπορούν και εξακολουθούν να είναι ευτυχισμένοι μαζί. Συμβαίνει όμως να υπάρχουν ζευγάρια που ζουν για χρόνια μαζί που δεν έχουν καθόλου σεξουαλική ζωή αλλά νιώθουν την έλλειψη του.

Και αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι πως το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο ακόμη και ανάμεσα σε νέους 35 έως 45 ετών. Και παρόλο που πολλά από αυτά τα ζευγάρια οδηγούνται τελικά σε διαζύγιο, επίσης ένα μεγαλύτερο ποσοστό επιλέγει να μείνει μαζί χωρίς να υπάρχει σεξουαλική ζωή μεταξύ τους.

Μπορεί να αγαπιούνται αλλά δεν έχουν διάθεση να κάνουν σεξ.

Τι μπορεί να κάνει όμως ένα ζευγάρι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα;

Σημαντικό είναι να μην αφήσουμε πολύ καιρό να διαιωνίζεται το θέμα που έχουμε μεταξύ μας, να μην αρνηθούμε πως υπάρχει, να μπορούμε να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας με τον σύντροφό μας για το πως νιώθουμε με όλο αυτό. Αν υπάρχουν πράγματα που μας θυμώνουν που μας απογοητεύουν και δεν τα επικοινωνούμε… Να μοιραστούμε τα όνειρα μας, τις δυσκολίες μας, αυτά που κουβαλάμε από τις πατρικές οικογένειες…

Να αρχίσουμε δηλαδή να έχουμε καλύτερη επικοινωνία και να μην κατηγορούμε τον άλλον για αυτά που νιώθουμε, αλλά να παίρνουμε την ευθύνη για αυτό που νιώθουμε και να το επικοινωνούμε.

Βέβαια ποτέ αυτή συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται στην κρεβατοκάμαρα… Γιατί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση μπορεί.

Αν εμείς οι ίδιοι δεν αισθανόμαστε ελκυστικοί, ερωτικοί, δεν περιποιούμαστε τον εαυτό μας και φυσικά δεν εννοούμε να γινόμαστε μοντέλα πριν πάμε στο κρεβάτι, γιατί περιμένουμε να νιώθει έλξη και ο σύντροφος μας από εμάς;

Και ας σχεδιάσετε μια ερωτική βραδιά όπου το σεξ δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά ένας τρόπος για να έρθετε ξανά κοντά με το σύντροφό σας. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο και άβολο στην αρχή, αλλά δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε την σεξουαλική πράξη. Φτάνουν μερικά αγγίγματα μια επαφή με το σώμα του άλλου και να αφήνεστε σιγά-σιγά στο ξύπνημα της επιθυμίας κάνοντας μικρά βηματάκια.

Εάν αφήνουμε την κατάσταση να ξεφύγει με δικαιολογίες του τύπου δεν «έχω όρεξη», «δεν αισθάνομαι καλά», μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση μπορεί. Είμαστε θηλαστικά και επιτρέποντας τον άλλον να μας πλησιάσει, να μας αγγίξει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιτρέψουμε να επιστρέψει σιγά σιγά και η επιθυμία.

Όσο περισσότερο δεν ασχολούμαστε με το σεξ τόσο περισσότερο δυσκολευόμαστε να «πάρουμε μπρος». Όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο περισσότερο αισθανόμαστε ότι δεν μας ενδιαφέρει και όσο πιο γρήγορα το συζητήσουμε με τον σύντροφό μας τόσο το καλύτερο!

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα Άρθρα