08/Ιούν/22
Σεξ με περίοδο: Πόσο πιθανό είναι να μείνεις έγκυος;

Σεξ με περίοδο: Πόσο πιθανό είναι να μείνεις έγκυος;

Στα αναπαραγωγικά σου χρόνια, θα σου έρθει η περίοδος περίπου μια φορά τον μήνα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αποφύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Αν και μπορεί να «λερωθείς», είναι ασφαλές. Μάλιστα, το σεξ με περίοδο μπορεί να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Μάθε περισσότερα για το σεξ κατά την περίοδο

Μπορείς να μείνεις έγκυος;

Αν δε θες να μείνεις έγκυος, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις προφυλακτικό ανεξάρτητα από το στάδιο της περιόδου που βρίσκεσαι. Ναι μεν οι πιθανότητες σύλληψης είναι χαμηλότερες κατά την περίοδο αλλά παραμένει πιθανό να μείνεις έγκυος.

Είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος κατά την ωορρηξία, που συμβαίνει 14 μέρες πριν αρχίσει η έμμηνος ρύση. Ωστόσο, η διάρκεια κύκλου κάθε γυναίκας είναι διαφορετική και μπορεί να αλλάζεις μηνιαίως. Αν έχεις σύντομο εμμηνορρυσιακό κύκλο, ο κίνδυνος να μείνεις έγκυος κατά την περίοδο είναι υψηλότερος.

Επίσης, λάβε υπόψιν σου ότι το σπέρμα μπορεί να μείνει ζωντανό στο οργανισμό σου ως και 7 μέρες. Επομένως, αν έχεις ένα κύκλο 22 ημερών και έχεις ωορρηξία σύντομα μετά την περίοδό σου, υπάρχει πιθανότητα να απελευθερώσεις ένα ωάριο ενώ το σπέρμα είναι ακόμα στην αναπαραγωγική σου οδό.

Γι’ αυτό το λόγο, διασφάλισε ότι ο σύντροφος σου φοράει ένα προφυλακτικό από λατέξ. Θα σε προστατεύσει από την εγκυμοσύνη και τα ΣΜΝ.

Μειονεκτήματα του σεξ με περίοδο

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του σεξ με περίοδο είναι ότι μπορεί να λερωθείς. Το αίμα ρέει άφθονο και πέρα από το ότι θα λερώσει το κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει άγχος και να αφαιρέσει μέρος της διασκέδασης.

Ένα ακόμη μειονέκτημα του σεξ με περίοδο είναι ο κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως HIV ή ηπατίτιδα. Αυτοί οι ιοί ζουν στο αίμα και μπορούν να διαδοθούν μέσω της επαφής με το μολυσμένο αίμα περιόδου. Η χρήση προφυλακτικών μπορεί να μειώσει το ρίσκο μετάδοσης η μόλυνσης ενός ΣΜΝ.

Αν σχεδιάζεις να κάνεις με περίοδο και φοράς ταμπόν, πρέπει να το αφαιρέσεις από πριν. Ένα ξεχασμένο ταμπόν μπορεί να χωθεί βαθιά στο κόλπο κατά το σεξ, με συνέπεια να χρειαστείς να επισκεφτείς ένα γιατρό για την απομάκρυνσή του.

Ποια είναι τα οφέλη του σεξ με περίοδο;

Το σεξ με περίοδο μπορεί να έχει μερικά θετικά

1. Ανακούφιση από κράμπες

Οι οργασμοί μπορεί να ανακουφίσουν τις κράμπες της περιόδου . Οι κράμπες της περιόδου είναι αποτέλεσμα της συστολής της μήτρας σας κατά την αποβολή του ενδομητρίου. Όταν έχεις οργασμό, συσπώνται και οι μύες της μήτρας σου. Μετά απελευθερώνουν. Αυτή η απελευθέρωση θα πρέπει να φέρει κάποια ανακούφιση από τις κράμπες περιόδου.

Το σεξ ενεργοποιεί επίσης την απελευθέρωση χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδορφίνες , οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις καλά. Επιπλέον, η ενασχόληση με τη σεξουαλική δραστηριότητα απασχολεί το μυαλό σου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την εμμηνορροϊκή σας δυσφορία.

2. Μικρότερες περίοδοι

Το σεξ μπορεί να μειώσει τις περιόδους σου Οι μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια ενός οργασμού ωθούν προς τα έξω το περιεχόμενο της μήτρας πιο γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες περιόδους.

3. Αυξημένη σεξουαλική ορμή

Η λίμπιντο σου αλλάζει κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σου κύκλου, χάρη στις ορμονικές διακυμάνσεις. Ενώ πολλές γυναίκες λένε ότι η σεξουαλική τους ορμή αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας , η οποία είναι περίπου δύο εβδομάδες πριν από την περίοδό σας, άλλες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ερεθισμένες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

4. Φυσική λίπανση

Το αίμα δρα ως φυσικό λιπαντικό.

5. Μπορεί να ανακουφίσει τον πονοκέφαλό σας

Σχετικά οι μισές γυναίκες με ημικρανικούς πονοκεφάλους, τις παθαίνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Αν και οι περισσότερες γυναίκες με εμμηνορροϊκές ημικρανίες αποφεύγουν το σεξ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τους, πολλές από αυτές που κάνουν σεξ λένε ότι μερικώς ή πλήρως ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους τους.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *