09/Αυγ/22
Πρωκτικό σεξ: Αυξάνεται η δημοτικότητά του - Τι προειδοποιούν οι γιατροί;

Πρωκτικό σεξ: Αυξάνεται η δημοτικότητά του – Τι προειδοποιούν οι γιατροί;

Οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν ακράτεια και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και πόνο και αιμορραγία επειδή βιώνουν σωματικό τραύμα κατά την ερωτική πράξη γράφουν οι γιατροί σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal.

Η Τάμπιθα Γκάνα και η Λέσλεϊ Χαντ ισχυρίστηκαν επίσης ότι η διστακτικότητα των γιατρών να συζητήσουν τα ρίσκα που σχετίζονται με το πρωκτικό σεξ, οδηγούσε τις γυναίκες στο να βλάπτονται κατά την πράξη και να απογοητεύονται από τα επερχόμενα προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερα οι γενικοί ιατροί και οι νοσοκομειακοί γιατροί, διστάζουν να μιλήσουν σε γυναίκες για τους κινδύνους που υπάρχουν, εν μέρει επειδή δεν θέλουν να φαίνονται επικριτικοί ή ομοφοβικοί, προσθέτουν.

Η πληροφόρηση των ασθενών του NHS σχετικά με τους κινδύνους του πρωκτικού σεξ είναι ελλιπείς επειδή αναφέρονται μόνο σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και δεν κάνουν «καμία αναφορά στο πρωκτικό τραύμα, την ακράτεια ή τις ψυχολογικές συνέπειες του καταναγκασμού που αναφέρουν οι νεαρές γυναίκες σε σχέση με αυτή τη δραστηριότητα».

Στο περιοδικό, ανέφεραν ότι «το πρωκτικό σεξ θεωρείται μία επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά λόγω της σύνδεσής του με το αλκοόλ, τη χρήση ναρκωτικών και τους πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους. Η «μεταστροφή της δημοφιλής κουλτούρας από τον κόσμο της προνογραδίας στα mainstream media και τα TV shows ίσως έχει συμβάλει σε αυτήν την τάση».

Μεγαλύτερες οι επιπτώσεις για τις γυναίκες

Οι γυναίκες πάντως, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άντρες κατά το πρωκτικό σεξ. Έχουν αναφερθεί αυξημένα ποσοστά ακράτειας κοπράνων και τραυματισμού του σφιγκτήρα του πρωκτού σε γυναίκες που έχουν πρωκτική επαφή.

«Οι γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ακράτειας από τους άνδρες λόγω της διαφορετικής ανατομίας τους και των επιπτώσεων των ορμονών, της εγκυμοσύνης και του τοκετού στο πυελικό έδαφος. Οι γυναίκες έχουν λιγότερο στιβαρούς πρωκτικούς σφιγκτήρες και χαμηλότερες πιέσεις στο κανάλι του πρωκτού από τους άνδρες και η βλάβη που προκαλείται από την πρωκτική διείσδυση είναι επομένως πιο σημαντική.

Ο πόνος και η αιμορραγία που αναφέρουν οι γυναίκες μετά το πρωκτικό σεξ είναι ενδεικτικό τραύματος και οι κίνδυνοι μπορεί να αυξηθούν εάν εξαναγκαστεί το πρωκτικό σεξ», είπαν.

Έχει αυξηθεί η δημοφιλία του πρωκτικού σεξ

Έρευνα National Survey of Sexual Attitudes που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία διαπίστωσε ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών που εμπλέκονται σε ετεροφυλοφιλική πρωκτική επαφή έχει αυξηθεί από 12,5% σε 28,5% τις τελευταίες δεκαετίες. Ομοίως, στις ΗΠΑ το 30% έως 45% και των δύο φύλων το έχουν βιώσει.

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *