10/Απρ/22
Ποιοι είναι τελικά οι μεγαλύτεροι φόβοι των ανδρών στο σεξ;

Ποιοι είναι τελικά οι μεγαλύτεροι φόβοι των ανδρών στο σεξ;

To σεξ δεν είναι κάτι απλό τελικά αλλά από την άλλη κι εμείς το κάνουμε περίπλοκο η αλήθεια είναι.

Μπορεί να γίνει πάντα καλύτερο αλλά είναι σαν κανείς να μην έχει τη διάθεση να το κάνει.

Μας πνίγουν τα άγχη και τα προσωπικά μας προβλήματα κι έτσι το σεξ έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα.

Τι μας απασχολεί στο σεξ; Η αλήθεια είναι ότι οι ανησυχίες μας στο σεξ πηγάζουν από τις αντιλήψεις μας και τα βιώματά μας. Ποιοι είναι τελικά οι μεγαλύτεροι φόβοι που ταλαιπωρούν, άνδρες και γυναίκες σε ό,τι αφορά το σεξ;

Για παράδειγμα όσοι προβληματίζονται σχετικά με την δημιουργία οικογένειας, μπορεί να ανησυχούν για την αποτελεσματικότητα της αντισύλληψης, ενώ όσοι είναι ανασφαλείς με την εικόνα τους μπορεί να φοβούνται την έκθεση του γυμνού τους σώματος. Δεν λείπουν και οι ανασφαλείς που πιστεύουν ότι ο/η σύντροφος δεν θα τους θεωρήσει επιθυμητούς ή ικανούς.

Τι είναι αυτό που φοβόμαστε όμως περισσότερο στο σεξ; Ποιοι είναι εκείνοι οι ενδόμυχοι φόβοι μας;

Το να τους αναλύσουμε είναι κάτι το καλό, κάτι που πρέπει να γίνεται.

Οι ειδικοί διεξήγαγαν έρευνα σε 2000 ανθρώπους για να διερευνήσουν ποιοι και πόσο κοινοί είναι τελικά οι μεγαλύτεροι τέτοιοι φόβοι που μας ταλαιπωρούν. Συγκεκριμένα οι ειδικοί της διαδικτυακής πλατφόρμας ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug Online Doctor ζήτησαν από 2.000 άντρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να μοιραστούν τις σεξουαλικές ανησυχίες τους.

Έτσι, προέκυψε ότι οι άνδρες ανησυχούν κυρίως για το μέγεθος του πέους τους και για την πρόωρη εκσπερμάτιση. Συγκεκριμένα μεγαλύτερος φόβος των ανδρών είναι ότι η σύντροφός τους θα έχει ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, ενώ η δεύτερη μεγάλη ανησυχία τους είναι ότι δεν θα καταφέρουν να την ευχαριστήσουν. Φοβούνται ακόμη ότι θα σπάσει το προφυλακτικό ή την πιθανότητα πρόωρης εκσπερμάτισης. Ακολουθεί η ανησυχία τους ότι το γυμνό τους σώμα δεν θα είναι επιθυμητό και ο φόβος ότι δεν θα καταφέρουν να αποδώσουν.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι των γυναικών είναι ότι ο σύντροφός τους δεν θα θέλει να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό ή θα έχει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Ακόμη φοβούνται την πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και ότι ο σύντροφός τους θα βρει το γυμνό τους σώμα μη επιθυμητό. Μια ακόμη μεγάλη ανησυχία τους είναι ότι σύντροφός τους δεν θα δεχτεί το «όχι» ως απάντηση και μπορεί να τις πιέσει να κάνουν κάτι που δεν επιθυμούν.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι οι γυναίκες θεωρούν προτεραιότητά τους στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης το να φτάσουν σε οργασμό ενώ οι άνδρες το να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους. Μικρότεροι φόβοι ανδρών και γυναικών είναι αφορούν το αν θα έχουν κάνει αποτρίχωση στο σωστό σημείο ή μήπως τους προκύψει κάποια ντροπιαστική σωματική λειτουργία στη διάρκεια της πράξης, μην πουν λάθος όνομα, είναι πολύ απότομοι ή θεωρηθούν άπειροι στο σεξ.

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *