08/Απρ/22
6+1 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ

6+1 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ

Υπάρχουν πολλές μελέτες που περιγράφουν τα οφέλη υγείας του σεξ. Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με την επίτευξη οργασμού. Κανείς δε λέει ότι πρέπει να έχεις σύντροφο για να το πετύχεις αυτό. Αυτό είναι μία σημαντική πληροφορία για όσους δεν έχουν κάποιο σύντροφο. Η αυτοικανοποίηση μπορεί να προσφέρει παρόμοια οφέλη με αυτά του σεξ.

Αυτή είναι η λίστα με τα οφέλη υγείας που προσφέρει το σεξ.

1. Το σεξ είναι άσκηση – Βελτιώνει την υγείας της καρδιάς

Όπως κάθε σωματική δραστηριότητα, έτσι και το υγιές σεξ κάνει καλό στην καρδιά σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο American Journal of Cardiology διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο, από εκείνους που έκαναν σεξ μία φορά το μήνα ή λιγότερο.

Το σεξ μπορεί στην πραγματικότητα να θεωρηθεί μια μάλλον καλή μορφή άσκησης: Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο περιοδικό PLoS One έδειξε ότι οι άνδρες έκαιγαν κατά μέσο όρο 4 θερμίδες το λεπτό κατά τη διάρκεια σεξουαλικών συνεδριών που ήταν κατά μέσο όρο 25 λεπτά και οι γυναίκες έκαιγαν 3 θερμίδες.

2. Γλυκιά ανακούφιση από τον πόνο, ακόμα και από τις κράμπες της περιόδου

Απλά κοιτάζοντας τον σύντροφό σας – ή ακόμα και μια φωτογραφία του συντρόφου σας – μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε τον πόνο. Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS One που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, οι αναισθησιολόγοι έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες των συντρόφων τους ή φωτογραφίες ελκυστικών αγνώστων ή τους ζήτησαν να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι λέξεων. Διαπίστωσαν ότι το να κοιτάζουν τους συντρόφους αμβλύνει σημαντικά την εμπειρία του πόνου. Έτσι, παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι ο πόνος είναι εμπόδιο στο σεξ, θεωρήστε το ένα σεξουαλικό όφελος που αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια: Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε πραγματικά τον εραστή σας.

Άλλες μελέτες έχουν βρει ότι οι γυναίκες μπορεί να ανακουφιστούν από τις κράμπες της περιόδου μέσω ενός καλού οργασμού.

3. Λιγότερο στρες και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες αυξάνοντας τις ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση. Ως μορφή άσκησης, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Επιπλέον, μια σκωτσέζικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychology διαπίστωσε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα αποτρέπει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια αγχωτικών γεγονότων. Αν και αυτό το αποτέλεσμα ήταν πιο έντονο σε άτομα που έκαναν σεξ με διείσδυση, το μη διεισδυτικό σεξ και ο αυνανισμός μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι.

4. Πιθανή μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στο περιοδικό European Urology διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν περισσότερες από 21 φορές το μήνα, σε σύγκριση με εκείνους που το κάνουν τέσσερις έως επτά φορές το μήνα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτή η σύνδεση, φαίνεται ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν τακτικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

5. Καλύτερος ύπνος με μπόνους: Αυξημένη σεξουαλική επιθυμία

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου , οι οργασμοί απελευθερώνουν την ορμόνη προλακτίνη , η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε υπνηλία και χαλάρωση. Επομένως, μην εκπλαγείτε αν εσείς και ο σύντροφός σας κοιμηθείτε λίγο μετά από μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή — και ξυπνήσετε νιώθοντας ανανεωμένοι. Αυτή η σύνδεση ύπνου λειτουργεί και αντίστροφα: Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2015 στο Journal of Sexual Medicine , το να κοιμάσαι αρκετά μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου απόκριση και μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να κάνεις τακτικά σεξ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν οι γυναίκες κοιμόντουσαν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, ανέφεραν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη μέρα.

6. Πιο χαρούμενη διάθεση και πιο δυνατή σχέση

Δεν είναι περίεργο που έχετε μια πιο θετική διάθεση μετά το σεξ: Υπάρχουν βιοχημικοί λόγοι για τη βελτίωση της διάθεσης λόγω του σεξ, από τους νευροδιαβιβαστές που μπορεί να απελευθερωθούν κατά τη διάρκεια του υγιούς σεξ έως τους ενισχυτές διάθεσης που περιέχονται στο ίδιο το σπέρμα.

Επιπλέον, το ζωηρό παιχνίδι σας μπορεί να σας βοηθήσει να δεθείτε καλύτερα με τον σύντροφό σας, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2017 στο περιοδικό Psychological Science. Σε αυτή τη μελέτη, η οποία εξέτασε νιόπαντρα ζευγάρια που κρατούσαν σεξουαλικό ημερολόγιο δύο εβδομάδων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι σύντροφοι ήταν ικανοποιημένοι για 48 ώρες μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Και όσοι είχαν την τύχη να βιώσουν αυτή τη λάμψη συνέχισαν να αναφέρουν περισσότερη ευτυχία στη σχέση τους αρκετούς μήνες αργότερα.

7. Λαμπερό, νεανικό δέρμα

Αυτή η μυθική λάμψη του πρωινού μετά το σεξ δεν είναι μόνο στη φαντασία σας. Πράγματι φαίνεσαι καλύτερα μετά το σεξ. Το σεξ σε βοηθά να δείχνεις νεότερος. Αυτή η λάμψη μπορεί να αποδοθεί σε έναν συνδυασμό ανακούφισης από το στρες, καλύτερης διάθεσης και έκπλυσης αίματος κάτω από το δέρμα σας που είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας διέγερσης.

Η απόλαυση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή. Η γνώση της οικειότητας θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για τη μακροπρόθεσμη υγεία σας, καθώς και να την κάνει πολύ πιο ευχάριστη.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *