06/Δεκ/22
Αυτοί είναι οι 6 μύθοι για το σεξ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Αυτοί είναι οι 6 μύθοι για το σεξ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις, χθες…

Όλοι έχουμε ακούσει μύθους γύρω από το κεφάλαιο σεξ, ειδικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Δυστυχώς, όμως, ορισμένοι μύθοι συνεχίζουν να διαδίδονται και στην ενήλικη ζωή, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη σεξουαλική μας ζωή.

Οι παρακάτω 6 μύθοι για το σεξ, είναι διαδεδομένες παρανοήσεις που ίσως πιστεύεις κι εσύ, αλλά σίγουρα δεν πρέπει.

1. Μύθος: Το μέγεθος του ποδιού αντιστοιχεί στο μέγεθος του πέους

Η αλήθεια, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας ασφαλής τρόπος για να καταλάβεις το μέγεθος του πέους, με βάση άλλα ανατομικά χαρακτηριστικά. Είτε αυτό είναι πόδι, είτε χέρι, είτε μύτη, είτε αυτιά. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, από το Τμήμα Ουρολογίας και το Νοσοκομείο St. Mary στο Λονδίνο, οι ερευνητές μέτρησαν το μήκος του πέους 104 ανδρών και το συσχέτισαν με το μέγεθος του παπουτσιού τους. Τα αποτελέσματα της μελέτης απέδειξαν ότι δεν υπήρχε στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους του παπουτσιού και του μήκους του πέους.

2. Μύθος: Οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα

Αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε οι άνδρες θα σκεφτόντουσαν το σεξ, περίπου 8.000 φορές την ημέρα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Kinsey, το 54% των ανδρών δήλωσαν ότι σκέφτονται το σεξ πολλές φορές την ημέρα και το 43%, μερικές φορές την εβδομάδα.

3. Μύθος: Οι γυναίκες από τη φύση τους ενδιαφέρονται λιγότερο για το σεξ

Ένα από τα μεγάλα πατριαρχικά σουξέ, που αντιμετωπίζει τη γυναικεία σεξουαλική απόλαυση ως ήσσονος σημασίας. Αν και οι γυναίκες μπορεί να σκέφτονται ενεργά το σεξ λιγότερο συχνά από τους άνδρες (η παραπάνω μελέτη Kinsey διαπίστωσε ότι το 19% των γυναικών σκέφτονται το σεξ πολλές φορές την ημέρα και το 63%, μερικές φορές την εβδομάδα), αυτό δεν μεταφράζεται, στο ότι οι γυναίκες θέλουν να κάνουν λιγότερο σεξ. Μιλώντας στο WebMD, η ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος γάμου Sarah Hunter Murray, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η πεποίθηση ότι οι άνδρες έχουν υψηλότερες σεξουαλικές ορμές, από τις γυναίκες δεν είναι μια υπεραπλουστευμένη ιδέα. Είναι ένα ψέμα».

4. Μύθος: Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος εάν ήδη είσαι έγκυος

Η επικύηση είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο, αλλά πραγματικό φαινόμενο, που συμβαίνει όταν μια έγκυος γυναίκα, συνεχίζει να έχει ωορρηξία και ένα δεύτερο γονιμοποιημένο ωάριο μπορεί να εμφυτευτεί στην εσωτερική επένδυση της μήτρας. Αλλά όταν λέμε ότι είναι σπάνιο φαινόμενο, εννοούμε πραγματικά σπάνιο: Σύμφωνα με τη Διεθνή Βιβλιοθήκη ClinMed, έχουν αναφερθεί μόνο δέκα περιπτώσεις στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

5. Μύθος: Τα οστρακοειδή ανεβάζουν τη λίμπιντο

Οι αφροδισιακές δυνάμεις του φαγητού δεν έχουν μελετηθεί επιστημονικά. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Αν και έχουν υπάρξει μελέτες με επίκεντρο τα ζώα, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο Journal of Reproductive Science και διαπίστωσε ότι ο ψευδάργυρος στα στρείδια, αύξησε τα επίπεδα τεστοστερόνης και βελτίωσε τη σεξουαλική ικανότητα σε αρσενικούς αρουραίους, απαιτείται περισσότερη έρευνα, για να αποδειχθεί η σύνδεση μεταξύ οστρακοειδών και ανθρώπινης σεξουαλικής ορμής.

6. Μύθος: Το σεξ είναι καλή γυμναστική

Σίγουρα, κατά τη διάρκεια του σεξ καις μερικές θερμίδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προπόνησή σου στο γυμναστήριο. Μια μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, εξέτασε 21 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, διαπιστώνοντας ότι οι γυναίκες έκαιγαν κατά μέσο όρο 69 θερμίδες ανά 30 λεπτά σεξ, έναντι 213 θερμίδων κατά τη διάρκεια 30 λεπτών ελαφρού τρεξίματος. Οι άνδρες από την άλλη, έκαιγαν κατά μέσο όρο 101 θερμίδες ανά 30 λεπτά σεξ, έναντι 276 θερμίδων κατά τη διάρκεια 30 λεπτών ελαφρού τρεξίματος.

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *