03/Ιαν/21
11 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις ρώγες...

11 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις ρώγες…

Οι θηλές έχουν πολλές λειτουργίες, ειδικά στις γυναίκες. Όπως αναφέρει το Women’s Health, μπορεί να θεωρούνται μία ερωτογενής ζώνη, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό, αφού αποτελούν τον τρόπο για να ταΐζει μία μητέρα το παιδί του ή ακόμα και ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στην υγεία σας. Έτσι, αποφασίσαμε να σας αναφέρουμε 11 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις θηλές σας.

Μπορούν να μεγαλώσουν μερικά εκατοστά

Το μέγεθος των γυναικείων θηλών δεν είναι το ίδιο για όλες τις γυναίκες και, επίσης, μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η αύξηση βάρους ή μία εγκυμοσύνη μπορεί να κάνει τις θηλές να μεγαλώσουν.

Έχουν διαφορετικά χρώματα

Ροζ, πιο κόκκινο, σκούρο καφέ, το χρώμα των θηλών από γυναίκα σε γυναίκα και εξαρτάται τόσο από την εθνικότητά της, όσο και από το χρώμα του δέρματός της. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτός από το μέγεθος των θηλών, αλλάζει και το χρώμα τους.

Μπορεί να προσφέρουν πολλή ευχαρίστηση

Οι θηλές είναι ερωτογενής ζώνη για πολλές γυναίκες και έρευνα που έγινε το 2011 και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine το υποστηρίζει. Οι ερευνητές με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας, διαπίστωσαν ότι το «παιχνίδι» στις θηλές ενεργοποιούσε τα ίδια σημεία του εγκεφάλου που ενεργοποιούνταν όταν υπάρχει αντίστοιχη δραστηριότητα στον κόλπο ή την κλειτορίδα.

Μία γυναίκα μπορεί να έρθει σε οργασμό από τις θηλές

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον ερεθισμό των θηλών και τον οργασμό.

Μερικές φορές δεν είναι δύο, αλλά τρεις

Δεν είναι σπάνιο για μία γυναίκα ή έναν άντρα να έχει γεννηθεί με τρεις θηλές (ή ακόμα και παραπάνω) όπως αναφέρει έρευνα που έγινε το 2012. Αυτές οι επιπλέον θηλές μοιάζουν με σημάδι ή με ελιά και δεν γίνονται ποτέ κανονικό στήθος.

Οι θηλές έχουν βουναλάκια

Εάν κοιτάξετε πολύ προσεκτικά τις θηλές σας θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι εντελώς λεία επιφάνεια, αλλά μπορεί να έχει πόρους ή μικρά εξογκώματα.

Μερικές φορές ένα εξόγκωμα μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει

Μία σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού μπορεί να εμφανιστεί ως ένα κόκκινο εξόγκωμα ή ερεθισμός στο δέρμα, ο οποίος, όμως, δεν φεύγει. Εάν εντοπίσετε κάτι τέτοιο, που επιμένει για εβδομάδες, επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Δεν αγαπούν το γυμναστήριο

Η γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο για τις θηλές σας, η οποίες συχνά ερεθίζονται, ξεραίνονται ή ματώνουν λόγω της τριβής με το αθλητικό σας σουτιέν. Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, λίγη βαζελίνη θα βοηθήσει.

Ο θηλασμός μπορεί να επηρεάσει τις θηλές σας

Ο ερεθισμός, το πρήξιμο, ο πόνος, ακόμα και η αιμορραγία είναι μερικά από τα συμπτώματα που θα αντιμετωπίσετε κατά τον θηλασμό. Βέβαια, όσο ο καιρός περνά, τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται, αλλά αν συνεχίζουν να πονάνε οι θηλές σας, επικοινωνήστε με έναν παιδίατρο ή έναν σύμβουλο θηλασμού.

Μπορεί να βγάλουν γάλα

Οι μητέρες που θηλάζουν μπορεί να παρατηρήσουν μία «διαρροή» στην μπλούζα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό για πολλές νέες μητέρες που μπορεί να βρεθούν ξαφνικά με δύο λεκέδες πάνω στη μπλούζα.

Η έκκριση βλέννας μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι

Εάν πιέσετε τις θηλές σας και δείτε βλέννα να βγαίνει από αυτές, μπορεί να είναι ένδειξη για κάτι ανησυχητικό στην υγεία σας. Αν το υγρό που βγαίνει είναι λευκό, μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στον εγκέφαλο, ενώ αν βγαίνει αίμα μπορεί να είναι ένδειξη για καρκίνο στον μαστό.

Ετικέτες:

#θήλες #ρωγες
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *