15/Οκτ/22
Σεξ: Αν το αφήσεις… σε αφήνει!

Σεξ: Αν το αφήσεις… σε αφήνει!

Υπάρχει μια κυρίαρχη άποψη που λέει «άμα το αφήσεις, σε αφήνει», δηλαδή, για όποιους δεν κατάλαβαν, η τακτικότητα της σεξουαλικής ζωής εγγυάται σε μεγάλο βαθμό την στυτική λειτουργία του άνδρα και την απόλαυση μιας κανονικής ερωτικής ζωής. Ο Δρ David Weeks, βρετανός σύμβουλος κλινικός ψυχολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, ισχυρίζεται μάλιστα ότι το συχνό και ποιοτικό σεξ μπορεί να σβήσει έως και πέντε χρόνια από το πρόσωπο που προδίδει την ηλικία, χάρη στην ενδορφίνη μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά την διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει πρόβλημα δυσκολίας απόκτησης ή και διατήρησης στύσης κατά την διάρκεια και μέχρι την ολοκλήρωση της ερωτικής επαφής, κατάσταση που ταλαιπωρεί έναν στους τρεις άντρες;

Κατά τη φυσιολογική λειτουργία της στύσης, ο εγκέφαλος λαμβάνει οπτικά, ακουστικά, οσφρητικά, απτικά ερεθίσματα, αλλά και σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις, τα επεξεργάζεται, τα συνδυάζει και τα οργανώνει και συνεργάζεται με το θωρακικό νευρικό κέντρο του νωτιαίου μυελού, για να παραχθεί η στύση. Προϋπόθεση για να συμβεί είναι να υπάρχει μια ορμονική στον οργανισμό του άνδρα ισορροπία, να παράγει ο οργανισμός επαρκή ποσότητα τεστοστερόνης και να μην υπάρχουν άλλες ορμόνες σε υψηλά επίπεδα, όπως η προλακτίνη, τα οιστρογόνα και οι θυρεοειδικές ορμόνες.

Η στύση είναι ένα πολύπλοκο αγγειονευροορμονοψυχολογικό φαινόμενο, το οποίο για να πραγματοποιηθεί επιτυχώς χρειάζεται την αρτιότητα, την καλή κατάσταση και την αρμονική συνεργασία όλων των επιμέρους συστημάτων και παραγόντων.

Η στυτική δυσλειτουργία έχει κοινούς παράγοντες κινδύνου με την καρδιαγγειακή νόσο (π.χ. έλλειψη άσκησης, παχυσαρκία, κάπνισμα, υπερλιπιδαιμία, μεταβολικό σύνδρομο), κάποιοι από τους οποίους μπορούν να τροποποιηθούν απλώς και μόνο με παρεμβάσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής και σε επιβλαβείς και ανθυγιεινές συνήθειες.

Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική επιστήμη έχει καταλήξει σε μια νέα προσέγγιση, που καλείται Μεταβολικό Σύνδρομο, μια κατάσταση που περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις από τους πιο κάτω παράγοντες παχυσαρκία, η Υπερλιπιδαιμία, η Αρτηριακή Υπέρταση και ο Σακχαρώδης Διαβήτης, που μπορεί να οδηγήσει σε πολλές νοσηρές καταστάσεις, όπως η καρδιαγγειακή νόσος, ο υπογοναδισμός, η οστεοπόρωση στον άνδρα, αλλά και οι άπνοιες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα συμπτώματα που συνοδεύουν το ΜΣ μπορεί να είναι Σεξουαλικά (στυτική δυσλειτουργία, διαταραχές του οργασμού και της επιθυμίας), Σωματικά (εξάψεις, κρύα άκρα, κράμπες, εύκολη κόπωση, δυσπεψία, κεφαλαλγίες, εφιδρώσεις, συχνουρία, δυσκοιλιότητα) και Ψυχικά (κατάθλιψη, αϋπνία, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά).

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή:Xanthitimes

Ετικέτες:

#σεξ
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα Άρθρα