20/Νοέ/22
Οι επιχειρηματίες φοβούνται

Οι επιχειρηματίες φοβούνται, οι ανεμβολίαστοι θα αλλάξουν γνώμη;

Μάχη δίνεται αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση ώστε να πειστούν όλο και περισσότεροι να κάνουν το εμβόλιο, δημιουργώντας εμπόδια στους αντι-εμβολιαστές. Το επιχείρημα ότι αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί δεν μπορεί να μπαίνει στους κλειστούς ψυχαγωγικούς χώρους σίγουρα θα ανεβάσει τα νούμερα των εμβολιασμένων, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που δεν θα κάνουν «πίσω».

Το πρόβλημα είναι το εξής: Μπορεί η νυχτερινή ζωή να επιβιώσει με τόσο περιορισμένο πελατολόγιο; Θα αναγκαστεί να παρανομήσει ρισκάροντας βαριά πρόστιμα και κλείσιμο; Οι επιχειρηματίες είναι αρκετά προβληματισμένοι με το συγκεκριμένο ζήτημα και αγωνιούν για το πως θα είναι η κατάσταση από Σεπτέμβρη που θα έχει ξεκαθαρίσει το ποσοστό ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που θα συμβεί είναι μόλις φτάσουμε σε ένα ποσοστό 80% εμβολιασμένων, τότε θα μπορούν να πηγαίνουν και όπου θέλουν και ανεμβολίαστοι διότι θα θεωρούνται μικρό ποσοστό για να «βλάψουν» το σύστημα υγείας. Το ερώτημα είναι αν θα φτάσουμε στο 80% και αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να το απαντήσει. Προς το παρόν έχουν πραγματοποιηθεί 4.586.714 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, ενώ με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 5.430.157.

Και μη ξεχνάμε και κάτι άλλο: Πόσοι έχουν νοσήσει και δεν μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα λόγω ανοσίας; Με αυτά τα δεδομένα νομίζω το 80% δεν είναι άπιαστο όνειρο και οι επιχειρηματίες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι από Φθινόπωρο δεν θα υπάρξουν απώλειες.

Εκτός και αν σε λίγο βγει κάποια θεωρεία που υποστηρίζει ότι το εμβόλιο δεν μας προστατεύει, όπως νομίζουμε, κάτι που σημαίνει ότι θα κάνουμε ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Βέβαια, αν συμβεί αυτό, είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θα μετρά λίγους μήνες ζωής.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *