19/Νοέ/22
Οι Άνθρωποι που Χρησιμοποιούν Emojis Κάνουν πιο Πολύ Σ3ξ

Οι Άνθρωποι που Χρησιμοποιούν Emojis Κάνουν πιο Πολύ Σ3ξ

Αποδεικνύεται ότι η εμμονή με τα emojis -και η υπερβολική χρήση τους- δημιουργεί μια εκπληκτική κατάσταση. Νέα έρευνα δείχνει ότι, προφανώς, οι άνθρωποι που «αλατοπιπερώνουν» τα κείμενά τους με αυτά τα εικονίδια βγαίνουν περισσότερα ραντεβού και κάνουν περισσότερο σ3ξ. Ποιος να το πίστευε!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από το PLoS ONE στις 15 Αυγούστου και διεξήχθη από μέλη του Ινστιτούτου Kinsey στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και το Τμήμα Ψυχολογίας στο Lake Forest College στο Σικάγο. Διαπίστωσε ότι τα emojis συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη ζωή γεμάτη ραντεβού. Τα συμπεράσματα προέκυψαν από δύο ξεχωριστές μελέτες όπου ρώτησαν τους συμμετέχοντες εάν χρησιμοποιούν emojis και γιατί τα χρησιμοποιούν, όπως και πληροφορίες σχετικά με τα ραντεβού που βγαίνουν – για παράδειγμα, πόσο συχνά κάνουν σ3ξ.

Η πρώτη μελέτη συμπεριλάμβανε 5.327 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίας 18 έως 94 ετών. Το 80% των συμμετεχόντων χαρακτηρίστηκαν ως ετεροφυλόφιλοι/ες, περίπου 10% ως ομοφυλόφιλοι/ες και 3,5% ως αμφιφυλόφιλοι/ες. Η πλειοψηφία -το 62%- προσδιορίστηκαν ως λευκοί. Περίπου 19 % ήταν Αφροαμερικάνοι, 15 % ισπανόφωνοι/Λατίνοι, 6 % Ασιάτες και 2 % ομογενείς της Αμερικής.

Τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας διαπίστωσαν ότι το 38% δεν χρησιμοποιεί ποτέ emojis, το 29% σπάνια και το 28% τα χρησιμοποιεί τακτικά. Ακόμη, το 3% των συμμετεχόντων χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα emoji σε κάθε κείμενό τους και το 2,5% χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα σε κάθε κείμενο τους.

Η δεύτερη μελέτη ήταν μια έρευνα μέσω Διαδικτύου και αφορούσε 275 ενήλικες, η οποία έγινε για να επεκταθούν περαιτέρω τα ευρήματα της πρώτης.

Σε αυτό το μέρος, οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ των ηλικιών 18 και 71. Από αυτές, το 84 % προσδιορίστηκαν ως ετεροφυλόφιλοι, 13,5 % ως αμφιφυλόφιλοι και 3% ως ομοφυλόφιλοι. Και πάλι, η μεγάλη πλειοψηφία ήταν λευκοί (73%). Οι Αφροαμερικανοί αποτελούσαν το 13,5%, το 9% περίπου ήταν οι Λατίνοι, το 8% ήταν ασιατικης καταγωγής, το 1,5% ήταν ομογενείς Αμερικανοί και το 0,4% ήταν Άραβες, από τη Μέση Ανατολή ή Ινδοί.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα πιο πρόσφατα ραντεβού των ανθρώπων σε αυτή τη μελέτη, η οποία περιελάμβανε τη συχνότητα χρήσης emojis, την οικειότητα και τη συνεχή επαφή με ραντεβού.

Η δεύτερη έρευνα έδειξε ότι μόνο το 3% των συμμετεχόντων δεν χρησιμοποιεί ποτέ emojis, στην επικοινωνία με πιθανά ραντεβού τους. Οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν emojis ενώ μιλούσαν με τα ραντεβού τους, ήταν πιο πιθανό να προχωρήσουν και σε δεύτερο ραντεβού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των δύο μελετών, οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν συχνά emojis ανέφεραν περισσότερα πρώτα ραντεβού και επαναλαμβανόμενες σ3ξουαλικές επαφές.

Οι λόγοι για τη χρήση των emoji ήταν ποικίλοι, όπως για να δίνουν στα μηνύματα περισσότερο χρώμα και χαρακτήρα ή επειδή τα μικρά εικονίδια καθιστούν ευκολότερη την έκφραση συναισθημάτων.

Οι συντάκτες της μελέτης έγραψαν ότι «η χρήση των emoji συνηθίζεται έτσι ώστε η επαφή με πιθανούς εραστές να διατηρηθεί και πέρα από το πρώτο ραντεβού, με πιο ρομαντικές και σ3ξουαλικές επαφές κατα τη διάρκεια του έτους».

Και οι δύο μελέτες διαπίστωσαν πως όσα περισσότερα τα emoji, τόσο καλύτερο και περισσότερο το σ3ξ και οι παρτενέρ.

Αυτοί που χρησιμοποίησαν emojis είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν φιλήσει και να έκαναν σ3ξ με τα ραντεβού τους. Ήταν επίσης πιο πιθανό να ξεκινήσουν μια σχέση με τοεν λόγω ταίρι.

Ωστόσο, η έρευνα, η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την εφαρμογή Match, δεν λύνει πλήρως το μυστήριο των σχέσεων. Οι ερευνητές δεν είδαν στην πραγματικότητα ποια emojis χρησιμοποιήθηκαν ή τις αποχρώσεις των κειμένων.

Οι συγγραφείς έχουν αρκετές εξηγήσεις να δώσουν σχετικά με το γιατί η υψηλή χρήση των emoji θα μπορούσε να συνδεθεί με μια ακμάζουσα ερωτική ζωή.

Ουσιαστικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν emojis μπορεί να είναι καλύτεροι στη διαμόρφωση στενών σχέσεων και συναισθηματικών δεσμών με άλλους. Οι μη λεκτικές εκφράσεις μέσω των emojis είναι ιδανικές για να μαλακώνουν ένα σκληρό μήνυμα ή απλώς να ενισχύουν ένα θετικό. Τα emojis βοηθάνε επίσης τους εραστές να κατανοήσουν το ενδιαφέρον που δείχνει ο ένας για τον άλλο.

Η μελέτη δείχνει ότι τα emojis μπορεί να είναι αποτελεσματικά εργαλεία για την οικοδόμηση της οικειότητας. Τελικά, αυτός ο τρόπος φλερτ που έχουμε υιοθετήσει σήμερα, με τα emojis και τις καρδούλες, μερικές φορές μπορεί και να αξίζει τον κόπο.

Ετικέτες:

#emojis #σεξ
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *