22/Οκτ/22
Μαλαισία: Απόφαση-ορόσημο κατά απαγόρευσης σ3ξ μεταξύ ομοφύλων...

Μαλαισία: Απόφαση-ορόσημο κατά απαγόρευσης σ3ξ μεταξύ ομοφύλων…

Προσφυγή κατά της ισλαμικής απαγόρευσης του «παρά φύση σ3ξ» κέρδισε την Πέμπτη ένας άνδρας από τη Μαλαισία, και σύμφωνα με το CNN, η απόφαση αυτή έρχεται να φέρει περισσότερες ελπίδες για μεγαλύτερη αποδοχή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο 30χρονος άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, υπέβαλε αγωγή μετά τη σύλληψή του στο Selangor το 2018 «για απόπειρα ομοφυλοφιλικού σ3ξ», κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

Οι υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σημειώνουν ότι οι ισλαμικοί νόμοι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο έχοντας ως στόχο την ομοφυλοφιλική κοινότητα της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας, με αύξηση των συλλήψεων και των ποινών που κυμαίνονται από ποινή μέχρι φυλάκιση.

«Αντισυνταγματική η ισλαμική διάταξη που χρησιμοποιήθηκε»

Σε ομόφωνη απόφαση, το ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας αποφάσισε την Πέμπτη ότι η ισλαμική διάταξη που χρησιμοποιήθηκε στο Selangor ήταν αντισυνταγματική και οι αρχές δεν είχαν καμία εξουσία να θεσπίσουν το νόμο. «Αυτή είναι ιστορική στιγμή. Αυτό είναι μνημειώδες για τα δικαιώματα LGBT+ στη Μαλαισία», δήλωσε ο Numan Afifi, ιδρυτής της ομάδας Langi LGBT+, Pelangi Campaign.

Όπως αναφέρει το CNN, παρά την απόφαση, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες της Μαλαισίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών σύμφωνα με έναν βρετανικό νόμο αποικιακής εποχής που απαγορεύει το σ3ξ ομοφυλοφίλων. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια χωρίς φόβο δίωξης. Φυσικά, το άρθρο 377 είναι ακόμα εκεί», δήλωσε ο Νούμαν στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Στη Μαλαισία, μια χώρα 32 εκατομμυρίων όπου το 60% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν μιλούν ανοιχτά για τη σ3ξουαλικότητά τους.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή:athensvoice

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *