03/Ιαν/21
Γιατί το σ3ξ είναι αμαρτία;

Γιατί το σ3ξ είναι αμαρτία;

Τα τελευταία χρόνια, οι καταγγελίες κατά καθολικών ιερέων για σ3ξουαλική κακοποίηση παιδιών (τις πλείστες φορές αγοριών) συσσωρεύονταν σαν χιονοστιβάδα πάνω από την Καθολική Εκκλησία, αγγίζοντας και τα πιο ψηλά κλιμάκια του Βατικανό. Ο τρίτος στην ιεραρχία καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, 77 ετών, καταδικάστηκε στην Αυστραλία σε έξι χρόνια φυλάκιση, για σ3ξουαλική κακοποίηση παιδιών που ήταν μόλις 12-13 ετών). Στην αρχή, η Καθολική Εκκλησία προσπάθησε να συγκαλύψει το ζήτημα, αλλά οι διαστάσεις που πήρε από τον αριθμό των καταγγελιών, ανάγκασαν τον Πάπα να απολογηθεί και να πάρει μέτρα. 

Σε συνέλευση που συγκάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος κλήθηκαν να διηγηθούν τις τραυματικές τους εμπειρίες θύματα παιδόφιλων ιερέων. Από τις μαρτυρίες επιβεβαιώθηκε πως πολλά παιδιά που βρίσκονταν σε κολέγια και σχολές της Καθολικής Εκκλησίας κακοποιούνταν και ταυτόχρονα υπήρχε αλληλοσυγκάλυψη. Για αυτό, πέρα από το έγκλημα της κακοποίησης, έγιναν εισηγήσεις και για μέτρα που θα βοηθούν στην αποκάλυψη. Ανάμεσα σε άλλα, το Βατικανό εξέδωσε εγχειρίδιο με το οποίο ενημερώνει τους κληρικούς να αναγνωρίζουν περιπτώσεις συναδέλφων τους για τυχόν σ3ξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ακόμη, το Βατικανό συνέταξε ένα έντυπο καταγγελίας αδικήματος. 

Πολλοί ισχυροί κληρικοί αντιστέκονται πάντως θεωρώντας πως αν ξεσκεπαστούν όλα τα σκάνδαλα παιδεραστίας, μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και η σταθερότητα του εκκλησιαστικoύ οικοδομήματος. Φόβος που υπάρχει και στην Ορθόδοξη εκκλησία, η οποία δεν είναι αναμάρτητη. Αυτή την στιγμή, ένας πρώην μητροπολίτης κατηγορείται για σ3ξουαλικά αδικήματα κι ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει πως είχε γνώση αλλά δεν έκρινε αξιόπιστες τις καταγγελίες, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί πως η Εκκλησία έχει τις δικές της διαδικασίες. 

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στον «Πολίτη» δεν έδειξε να εκπλήσσεται. «Είναι κοινό μυστικό», είπε, «για την Εκκλησία της Κύπρου και δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα γίνονται ανεκτά». Μία εξήγηση που έδωσε είναι πως λόγω του ότι τις προηγούμενες δεκαετίες άνθρωποι πήγαιναν να γίνουν μοναχοί για να λύσουν το θέμα της επιβίωσης και το θέμα των σπουδών τους, μετέφεραν μαζί και το κοσμικό τους φρόνημα διατηρώντας πολλές φορές σχέσεις με γυναίκες και αποκτώντας παιδιά καταδικασμένα να ζουν στο ψέμα.

Μια άλλη εξήγηση όμως, που ενδεχομένως να καλύπτει και την Καθολική Εκκλησία, όπου εκεί τα σ3ξουαλικά εγκλήματα δεν είχαν να κάνουν με τους λόγους που οι άνθρωποι επέλεγαν το σχήμα, είναι πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς σ3ξ. Αν οι κληρικοί παραδεχτούν τη σ3ξουαλικότητα τους και πάψουν να πολεμούν για να υποτάξουν την φύση τους, τότε θα μειωθούν και τα σ3ξουαλικά εγκλήματα στους κόλπους της. 

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή: philenews

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *