04/Ιούλ/22
Τελικά το σεξ σου κάνει καλό

Τελικά το σεξ σου κάνει καλό, ακόμα και χωρίς οργασμό;

Μπορείς να διανοηθείς το σεξ χωρίς οργασμό; Το 11-41% των γυναικών πάντως ξέρουν πώς είναι να μην φτάνεις σε οργασμό ή να δυσκολεύεσαι πολύ προκειμένου να το πετύχεις. Κι ενώ ξέρουμε τα οφέλη του και προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους προκειμένου να βιώσουμε την έντονη ολοκλήρωση, ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η διαδρομή μέχρι εκεί.

Αν και ο οργασμός είναι το happy ending μίας σεξουαλικής επαφής, αποδεικνύεται ότι παίρνουμε τα ίδια οφέλη και χωρίς αυτόν. «Από διάφορες έρευνες, προκύπτει ότι το άγγιγμα προκαλεί την απελευθέρωση των θετικών νευροδιαβιβαστών που βλέπουμε και στον οργασμό. Ίσως σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά με εξίσου σημαντικά οφέλη», τονίζει η γυναικολόγος Lyndsey Harper.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της διέγερσης και πριν τον οργασμό. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι το άγγιγμα, τα προκαταρκτικά και η ερωτική επαφή μας δίνουν σημαντικά οφέλη, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει οργασμός. Το στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι μπορούμε να χάσουμε αυτά τα οφέλη εάν αγχωθούμε για τον οργασμό και επικεντρώσουμε εκεί όλη μας την ενέργεια, χάνοντας την απόλαυση.

Το πιο βασικό όφελος του σεξ είναι η μείωση του άγχους που προκύπτει από την ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγκαλιάς. Όταν έρχεσαι κοντά με τον σύντροφό σου, φιλιέστε, αγκαλιάζεστε και κάνετε σεξ, μειώνονται τα επίπεδα άγχους και νιώθετε μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια στη σχέση.

Αξίζει το σεξ χωρίς οργασμό;

Αν και αποδεικνύεται ότι το σεξ μπορεί να είναι εξίσου ωφέλιμο, η αλήθεια είναι ότι ο οργασμός είναι μία απαραίτητη αίσθηση, είτε μιλάμε για επαφή μεταξύ δύο συντρόφων, είτε μιλάμε για αυτοϊκανοποίηση. Σου δίνει την αίσθηση της ολοκλήρωσης, και το σεξ είναι απολαυστικό και για τους δύο. Είναι λοιπόν σημαντικό να εντοπίσουμε τους τρόπους που μας βοηθούν να φτάνουμε πιο κοντά στο οργασμό και να τους επικοινωνούμε στον εκάστοτε παρτενέρ μας.

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *