12/Οκτ/21
Μαρόκο: Σεξουαλικό σκάνδαλο με καθηγητές πανεπιστημίου να ζητούν «σεξ για καλούς βαθμούς» από φοιτήτριες

Μαρόκο: Σεξουαλικό σκάνδαλο με καθηγητές πανεπιστημίου να ζητούν «σεξ για καλούς βαθμούς» από φοιτήτριες

Ένα μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης απασχολεί το τελευταίο διάστημα το Μαρόκο και το εκπαιδευτικό του σύστημα, με καθηγητές πανεπιστημίου να κατηγορούνται για «σεξουαλικό εκβιασμό» σε φοιτητές με αντάλλαγμα την καλή βαθμολογία. Για τον σκοπό αυτό, τέσσερις καθηγητές εμφανίστηκαν την Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου, προκειμένου να απολογηθούν.

Το σκάνδαλο που αποκαλείται «σεξ για καλούς βαθμούς», αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο στα τοπικά μέσα, έπειτα από την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει ένας από τους κατηγορούμενους καθηγητές με φοιτήτριές του. Από τότε, τρεις καθηγητές φυλακίστηκαν, ενώ άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μέχρι να δικαστούν.

Οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Hassan Ι στην πόλη Σετάτ, κοντά στην Καζαμπλάνκα, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως η «υποκίνηση ακολασίας», οι «φυλετικές διακρίσεις» και η «βία κατά των γυναικών», ανέφερε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, διώκεται για «σεξουαλική επίθεση με άσκηση βίας», που αποτελεί και τη βαρύτερη κατηγορία.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *