10/Ιούλ/20
H ταινία που διαμόρφωσε σεξουαλικές συνειδήσεις...

H ταινία που διαμόρφωσε σεξουαλικές συνειδήσεις…

Η ταινία “Μάτια ερμητικά κλειστά”, παραγωγής 1999, ήταν το κύκνειο άσμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Είναι μια ταινία-ύμνος στη γυναικεία σεξουαλικότητα, λόγω των ιδιαίτερων σκηνών που περιέχει και εξαιτίας των τολμηρών σκέψεων της πρωταγωνίστριας. Έτσι, σήμερα το hot-news.gr αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτή…

Αρχικά, το φλερτ του ζευγαριού με άλλους καθώς και η αποκάλυψη της Άλις, ότι είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει το σύζυγό της και να φύγει με έναν αξιωματικό, αποτελούνσημεία στα οποία η σεξουαλικότητα της γυναίκας δεν μπορεί να καταπιεστεί. Ο Μπιλεμπλέκεται σε διάφορες καταστάσεις και σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, στο οποίο ήταν ντυμένος Ζορό, βλέπει πραγματικά την απόλυτη σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας, καθώς εκεί γίνεται μάρτυρας διαφόρων οργίων. Ένα άλλο σημείο αναφοράς, είναι το ερωτικό όνειρο της Αλις, το οποίο βλέπει το βράδυ που ο άντρας της λείπει.Παρότι δεν έκαναν σεξ, ο Μπιλ συναντά τη Μάριον, με την οποία είχε φιληθεί στονοσοκομείο μια νύχτα που εκείνος ανέλαβε έκτακτο περιστατικο και στη συνέχεια αναζητά τη Ντόμινο, μια πόρνη με την οποία τελευταία στιγμή απέφυγε τη σεξουαλική πράξη.

Στο τέλος της ιστορίας, το ζευγάρι μετά από καιρό καταλήγει να κάνει σεξ, ύστερα απόπαρότρυνση της γυναίκας. Όλα αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη σκηνοθεσία του Κιούμπρικ, συνθέτουν μια ταινία ιδιαίτερα τολμηρή, αλλά και συνάμα ένα είδος ανάλυσης για το λαβύρινθο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Φαντασιώσεις, όργια, πορνεία κι απωθημένα είναι τα ζητήματα που βασανίζουν ιδιαίτερα κάθε γυναικεία ψυχή.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *