20/Νοέ/22
15 τροφές για καλό σεξ

15 τροφές για καλό σεξ

#15 Tζίντζερ

Ένα από τα «μυστικά» του τζίντζερ είναι ότι διεγείρει ακριβώς εκείνα τα συναισθήματα ευφορίας και έξαψης που συνδέονται με το σεξ. Προσθέστε λίγο τζίντζερ στο βραδινό σας φαγητό και θα αυξηθούν οι ρυθμοί της καρδιάς σας, θα νοιώσετε το αίμα σας να τρέχει πιο γρήγορα και θα σας προδιαθέσει ευχάριστα για μια «μεγάλη» νύχτα.

#14 Κάρδαμο

Αυτό το γλυκό ινδικό καρύκευμα χάρη στη μεγάλη του περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία, άλατα σιδήρου και ασβεστίου θεωρείται κορυφαίο αφροδισιακό που αυξάνει τη λίμπιντο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάρδαμο στην τοπική αγορά, εφοδιαστείτε με chai, το ινδικό μαύρο τσάι που είναι εμπλουτισμένο με διάφορα καρυκεύματα μεταξύ αυτών και κάρδαμο. Τσάι και σεξ; Ναι!

#13 Βασιλικός

Ένα από τα παλαιότερα στην ιστορία αφροδισιακά που οι ιδιότητές του αναγνωρίζονταν και λατρεύονταν από την αρχαιότητα. Σε κάποια μέρη της Ιταλίας, μια γλάστρα βασιλικού θεωρείται και σήμερα σύμβολο αιώνιας αγάπης. Φάτε λίγο βασιλικό και κρατήστε δίπλα σας και μερικά φρέσκα φυλλαράκια, θα διατηρήσουν στα επιθυμητά επίπεδα τις ορμόνες σας.

#12 Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας είναι το εναλλακτικό αφροδισιακό για εκείνους που αντιπαθούν τα στρείδια. Όπως και αυτά, οι μικροί σπόροι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και πολλές ακόμα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης και ανεβάζουν τη λίμπιντο. Καβουρντίστε μερικά ως ένα «ελαφρύ» σνακ πριν το δείπνο ή πιο απλά ακόμη, ρίξτε μερικούς σπόρους στη σαλάτα σας.

#11 Κρασί

«Σταθερή αξία», αναμφίβολα. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ένα με δυο ποτήρια κρασί την ημέρα νοιώθουν «μεγαλύτερη… σεξουαλική επιθυμία και έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις στο σεξ γενικότερα». Άσπρο πάτο, κορίτσια!

#10 Σοκολάτα

Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή να σας «φτιάξει» τη διάθεση. Άλλωστε λέγοντας και μόνο στο σύντροφό σας ότι έχετε σοκολάτα τον προδιαθέτετε για κάτι όμορφο. Επιπλέον, η σοκολάτα περιέχει φαινυλεθυλαμίνη, ένα χημικό «ερωτικό» συστατικό που «μιμείται» το ίδιο έντονο συναίσθημα με αυτό που νοιώθουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι.

#9 Σκόρδο

Η χαρακτηριστική οσμή του και η γεύση του οφείλονται στα έλαιά του πλούσια σε θειούχες ενώσεις όπως η αλλισίνη που έχει την ιδιότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα. Για να ανεβάσετε τις «ορμές» σας χωρίς να τρέψετε σε άτακτη φυγή τον/τη σύντροφό σας, δοκιμάστε τις κάψουλες σκόρδου. Ή, ακόμη καλύτερα, μοιραστείτε μαζί του/της ένα γεύμα με αρκετό σκόρδο, που θα «κλείσετε» με λίγη μέντα ως επιδόρπιο.

#8 Αυγά

Σίγουρα δεν το περιμένατε αυτό. Τα αυγά όμως αποτελούν ένα εξαιρετικό αφροδισιακό – ιδανικό για τις μακροχρόνιες σχέσεις. Πλούσια σε βιταμίνες Β6 και Β5 διατηρούν φυσιολογικά και σε ισορροπία τα επίπεδα των ορμονών, και μειώνουν το στρες. Εάν προτιμάτε μια πιο σέξι βερσιόν του «αυγού», δοκιμάστε χαβιάρι. Τόσο τα αυγά της κότας όσο και του ψαριού, έχουν το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα.

#7 Στρείδια

Εάν μοιραστείτε με το σύντροφό σας μια πιατέλα στρείδια αυτομάτως προεξοφλείτε μια άκρως ρομαντική νύχτα. Τα στρείδια έχουν «τριπλή» αφροδισιακή δράση: περιέχουν ψευδάργυρο που αυξάνει τη λίμπιντο, ανεβάζοντας τα επίπεδα της τεστοστερόνης, περιέχει ντοπαμίνη, μια ουσία υπεύθυνη για το αίσθημα της απόλαυσης, και για καλή διάθεση, ενώ αρκετοί τέλος είναι εκείνοι που βρίσκουν «ερωτική» την γλιστερή υφή τους.

#6 Σέλερι

Μπορεί το σέλερι να σας φέρνει στο μυαλό έναν «αδιάφορο» χορτοφάγο, στην πραγματικότητα όμως ένας άντρας που τρώει ωμό σέλερι αυξάνει τα επίπεδα της ανδροστερόνης μια ορμόνης που μπορεί να «τρελάνει» τις γυναίκες.

#5 Καρπούζι

Όλους μας δροσίζει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το καρπούζι όμως εκτός από δροσιστικό, χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στα σημεία που οι άντρες το χρειάζονται περισσότερο, χάρη σε ένα αμινοξύ που περιέχει, την κιτρουλίνη.

#4 Ρίζα Maca

Μπορεί να μην την έχετε ξανακούσει, λέγεται αλλιώς και περουβιανό τζίντζερ, και στη Βόρειο Αμερική κάνει πάταγο για τις «θαυματουργές» της ιδιότητες. Η ρίζα Μάκα εκτός από τις πρωτεΐνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα λιπαρά οξέα, έχει υψηλή περιεκτικότητα στη χημική ουσία p-methoxybenzyl isothiocyanate γνωστή για την αφροδισιακή της δράση.

#3 Καυτερές πιπεριές / τσίλι

Δεν «διεγείρουν» μόνο τον ουρανίσκο αλλά και την κυκλοφορία του αίματος με ρυθμό που δίνει την ώθηση που χρειάζεστε στα σημεία που τη χρειάζεστε, κάτι που παίζει πρωταρχικό ρόλο για να βρεθείτε στην επιθυμητή διάθεση. Επίσης βοηθούν να εκκρίνει ο εγκέφαλος ενδορφίνη που σας κάνει να νοιώθετε όμορφα.

#2 Αβοκάντο

Μπορεί η εξωτερική «άγρια» συνήθως υφή της φλούδας του να μην είναι και τόσο σέξι, όμως το αβοκάντο κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, γιατί περιέχει ποτάσιο που «ξυπνάει» τις ορμές σας και φολικό οξύ που διατηρεί την ενέργειά σας μέχρι τέλους.

#1 Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φολικό οξύ του συμπλέγματος των βιταμινών Β, γνωστό και ως βιταμίνη Β9, που αυξάνει τα επίπεδα ισταμίνης στο αίμα. Η ισταμίνη είναι μέρος του σύνθετου χημικού μηχανισμού του οργανισμού που «κινεί» τις σεξουαλικές μας ορμές.

Ετικέτες:

#σεξ #τροφές
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *