20/Νοέ/22
Τελικά κάθε πότε πρέπει ν΄αλλάζουμε εσώρουχο;

Τελικά κάθε πότε πρέπει ν΄αλλάζουμε εσώρουχο;

Γνωρίζουμε από μικρά παιδιά πως πρέπει να αλλάζουμε το εσώρουχό μας κάθε μέρα για λόγους υγιεινής. Το ξέρουμε αλλά το εφαρμόζουμε; Μπορεί μια μέρα να ξεχάστηκες, να κοιμήθηκες αλλού και να μην είχες άλλο εσώρουχο ή κάτι να σου συνέβη τέλος πάντων. Τελικά πόση σημασία έχει; Και πόση ζημιά μπορεί να σου προκαλέσει αν φορέσεις το ίδιο εσώρουχο δύο μέρες σερί;

Η αλήθεια είναι πως έχει μεγάλη σημασία αν φοράς το ίδιο εσώρουχο δύο μέρες συνεχόμενα. Σκέψου πως το εσώρουχο αποθηκεύει όλες τις εκκρίσεις και τον ιδρώτα και βασικά αποτελεί το πρώτο προστατευτικό εμπόδιο μεταξύ του ευαίσθητου σημείου σου και του εξωτερικού κόσμου.

Ανεξάρτητα απ’ το πόσο καθαρή είσαι και πόσο συχνά κάνεις μπάνιο, το σώμα σου παράγει κάποια βακτήρια, ειδικά κοντά στα γεννητικά σου όργανα. Και δεδομένου ότι εκεί κάτω είναι υγρά και σκοτεινά είναι το κατάλληλο μέρος να εξαπλωθούν και να αναπτυχθούν. Όχι δεν το θες!

Και τα βακτήρια αυτά που αναπτύσσονται και μεγαλώνουν όχι μόνο οδηγούν σε εξανθήματα, κνησμό και ερεθισμό αλλά μπορεί να προκαλέσουν ποικιλία λοιμώξεων. Ούτε αυτό το θες.

Αλλά για να σε ηρεμήσουμε και να μην τρομοκρατηθείς επειδή εκείνη τη μέρα έτυχε να φορέσεις το ίδιο εσώρουχο δύο μέρες σερί, θα σου πούμε πως η πιθανότητα να πήγε κάτι στραβά δεν είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο J. Scott Κasteler, αν το εσώρουχο φαίνεται σχετικά καθαρό, χωρίς σημάδια από εκκρίσεις ή ούρα, τότε ίσως μπορείς να το φορέσεις σε ώρα ανάγκης και μια δεύτερη φορά. Σε ώρα ανάγκης πάντα!

Παράλληλα, αν ιδρώνεις πολύ λόγω γυμναστική ή επειδή έχει μια ζεστή μέρα πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή στο εσώρουχό σου και να το αλλάζεις πιο συχνά μέσα στην ημέρα, αν χρειάζεται.Κι αν ήδη γνωρίζεις πως έρχεσαι αντιμέτωπη συχνά πυκνά με εξανθήματα και ερεθισμούς τότε πρέπει να είσαι όσο πιο καθαρή και στεγνή γίνεται εκεί κάτω.

Όσο για το εσώρουχο; Το καλύτερο είναι να είναι 100% βαμβακερό καθώς επιτρέπει τον αέρα στα γεννητικά σου όργανα.

Photo: greatist.com

Ετικέτες:

#εσώρουχα
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *