17/Νοέ/22
Λίγο πριν το νέο lockdown-Πόσο σεξ έκαναν οι Έλληνες στην καραντίνα;

Λίγο πριν το νέο lockdown-Πόσο σεξ έκαναν οι Έλληνες στην καραντίνα;

Το ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας «Δρ. Θάνος Ασκητής» αποτύπωσε σε έρευνα τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων όσο κράτησε η καραντίναΤην σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σκιαγραφεί μεγάλη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας «Δρ. Θάνος Ασκητής».   

Το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας πραγματοποίησε έρευνα από την 1η Μαΐου, όταν και ολοκληρώθηκαν 40 ημέρες καραντίνας, έως τις 30 Ιουνίου, σηματοδοτώντας τους δύο πρώτους μήνες μετάβασης από την περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας στη σταδιακή άρση των μέτρων. Και αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν:

Αυτοί που απόλαυσαν περισσότερο σεξ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ήταν οι έγγαμοι. Οι παντρεμένοι παρουσίασαν μικρότερη μείωση της σεξουαλικής τους ζωής (16% των συμμετεχόντων), διατηρώντας την περισσότερο σταθερή.

Αντίθετα εκείνοι που συμβιώνουν παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής τους ζωής (23% των συμμετεχόντων).

Η μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής ζωής παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα των 41-50 ετών (το 29% που δήλωσε ότι μειώθηκε η σεξουαλική του ζωή ανήκει στην ομάδα αυτή). Το 32% των συμμετεχόντων απάντησε ότι θεωρεί ότι η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή», ενώ το 12% αποφάσισε να χωρίσει.

«Το καλό ζευγάρι θα ανοίξει και θα ζήσει, το κακό θα σιωπήσει και θα φύγει. Η καραντίνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο ζευγάρι που είχε προβλήματα και τα έκρυβε πίσω από την καθημερινότητα, η οποία αποτελεί φυγή», σχολίασε ο κ. Ασκητής, εκτιμώντας μάλιστα ότι είναι σε εξέλιξη η μετάβαση σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι δεν θα θεωρούν αναγκαία στη ζωή τους μια σχέση, αντίθετα θα απαξιώνουν την ψυχική διασύνδεση με έναν άλλο άνθρωπο, ως κάτι μη αναγκαίο και επιθυμητό.

Η έρευνα κατέδειξε ότι σημαντικό ποσοστό στρέφεται στο πορνό και τον αυνανισμό ως τρόπο εκτόνωσης. Συγκεκριμένα, το 24% των ερωτηθέντων απάντησε ότι στη διάρκεια της καραντίνας έβλεπε μόνο του πορνό και αυνανιζόταν. Για τους αναλυτές του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας αυτό δείχνει το κενό επικοινωνίας που υπάρχει στις σχέσεις.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *