18/Οκτ/22
Δέκα σεξουαλικά σκάνδαλα που συντάραξαν τον κόσμο

Δέκα σεξουαλικά σκάνδαλα που συντάραξαν τον κόσμο

Aυτά είναι δέκα από τα σημαντικότερα σεξουαλικά σκάνδαλα, που συντάραξαν τη διεθνή κοινή γνώμη και απασχόλησαν ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ.

Το τρίγωνο του John F. Kennedy

Ο 35ος Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ (1961-1963), ήταν διάσημος για τη λατρεία του στο γυναικείο φύλο, αλλά και για τις περιπέτειές του με αυτό. Αν και παντρεμένος, με τη υπερβολικά φιλόδοξη και γοητευτική Jackie Kennedy, ενεπλάκη σε ερωτικό σκάνδαλο με τη θρυλική Marilyn Monroe. Η σχέση τους ξεκίνησε το βράδυ των γενεθλίων του, όταν η απαστράπτουσα Marilyn του τραγούδησε με αισθαντική φωνή το «Happy Birthday» και στη συνέχεια την κάλεσε σε εκδρομή στο εξοχικό τους στο Παλμ Σπρινγκς. Αν και η σχέση τους διήρκεσε λίγες ημέρες, συγκλόνισε την αμερικανική προεδρία και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένα τεράστιο κύμα με θεωρίες συνομωσιών. Τελικώς όλα αυτά θα καλυφθούν από τη δολοφονία του Kennedy το Νοέμβριο του 1963. Φυσικά δεν ήταν το μοναδικό ροζ περιστατικό στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, καθώς ακόμη και ο εμβληματικός Roosevelt, είχε αφήσει την ερωμένη του να παρακολουθήσει, δυο βήματα απ’ αυτόν, την ορκωμοσία του.

Monicagate

Αναμφισβήτητα το διασημότερο σεξουαλικό σκάνδαλο των τελευταίων 30 χρόνων. Ήταν στις 17 Αυγούστου 1998, όταν ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος Bill Clinton, παραδέχθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση ότι «είχε ανάρμοστη σωματική επαφή» με την ασκούμενη υπάλληλο στο γραφείο του, Monica Lewinsky και είχε παραπλανήσει το λαό, για τη σχέση του. Το σκάνδαλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη, είχε ξεκινήσει περίπου οκτώ μήνες πριν και τα στοιχεία που έρχονταν στη δημοσιότητα είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον «γοητευτικό» Clinton. Τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει όταν στα στοιχεία προστέθηκε και το περίφημο μπλε φόρεμα της Lewinski με τον ακόμη πιο διάσημο λεκέ. Τελικά, ο Clinton αθωώθηκε από τις κατηγορίες, αλλά του έμεινε κληρονομιά ο λεκές.

Ο θρύλος και οι 16χρονες

Ένας από τους πέντε δέκα κορυφαίους του κινηματογράφου, ο θρυλικός Charlie Chaplin λάτρευε τις ανήλικες και οι περιπέτειές του ακόμη στοιχειώνουν το Χόλιγουντ. Η πρώτη του γυναίκα, Mildred Harris, ήταν μόλις 16 χρόνων όταν έμεινε έγκυος κι εκείνος 29. Το σκάνδαλο της εποχής ξεφούσκωσε όταν παντρεύτηκαν μετά από λίγο, ενώ χώρισαν δύο χρόνια αργότερα. Η επόμενη σύντροφός του, Lita Grey, επίσης 16χρονη, για να αποφύγει το σκάνδαλο είπε ότι ήταν 19 χρόνων. Όταν έμαθε ότι κι αυτή ήταν έγκυος και μετά από περιπέτειες και απειλές από την οικογένειά της, ο Chaplin αναγκάστηκε να την παντρευτεί, λέγοντας ο ίδιος σε φίλους του ότι «ο γάμος ήταν καλύτερη επιλογή από τη φυλακή». Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαζυγίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Chaplin την ανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις και όργια που ήταν τότε παράνομα στην Καλιφόρνια. Οι αποκαλύψεις αυτές τον έκαναν ράκος και αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το Χόλιγουντ της «αθωότητας»

Πολλές δεκαετίες πριν τις περιβόητες αποκαλύψεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον Weinsten, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις ιερών τεράτων που δέχθηκαν ερωτικές επιθέσεις και μάλιστα σε μικρή ηλικία. Η αξεπέραστη Judy Garland από τα 16 της χρόνια συμπεριφερόταν ως «παιχνιδάκι για σεξ». Μάλιστα εικάζεται ότι ο πανίσχυρος παραγωγός Louis B. Mayer, έβαλε το χέρι του στο στήθος της αν και ακόμη ήταν κοριτσάκι. Περίπου τα ίδια είχε πάθει και το παιδί θαύμα, Shirley Temple, όταν παραγωγός τής είχε δείξει τα απόκρυφά του, όταν εκείνη ήταν μόλις 12 χρόνων. Ακόμη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, όταν ήταν ακόμη ανήλικη, όπως έκανε γνωστό η …συγκαταβατική Elizabeth Taylor.

Η υπόθεση Polanski

Η περίπτωση του διάσημου σκηνοθέτη Roman Polanski ακόμη απασχολεί το Χόλιγουντ. Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με τη 13χρονη Samantha Geimer, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λος Άντζελες το 1977. Ο δημιουργός του «Τσαϊνατάουν» αναγκάστηκε να διαφύγει από τις ΗΠΑ, για την Ευρώπη, αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχει αμερικανικό ένταλμα έκδοσής του προκειμένου να δικαστεί για βιασμό ανηλίκου.

Ευρωπαϊκός αέρας

Η ευρωπαϊκή απάντηση στους Kennedy και Clinton ήρθε από τον τέως Ιταλό πρωθυπουργό Silvio Berlusconi, που αν και ως ηγέτης μιας χώρας έβρισκε πάντα χρόνο για να τσιλιμπουρδίζει. Πάντως, παρά τις οργιώδεις φήμες γύρω από την ιδιωτική του ζωή, αλλά και τις δικαστικές του περιπέτειες, συνέχισε να υπηρετεί ως πρωθυπουργός, για χρόνια και μάλιστα να βρίσκεται ακόμη στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας του, παρά τα 82 του χρόνια. Ο κατάλογος των αποκαλύψεων για τον τέως πρωθυπουργό και δημιουργό της μεγάλης Milan, περιλαμβάνουν από τα περίφημα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα», μέχρι τη σύναψη της ερωτικής σχέσης του με την ανήλικη (ήταν δεν ήταν 18 χρόνων) ιερόδουλη Ruby Karima.

Νευρικός εραστής

Ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός Woody Allen σέρνει ακόμη τη ρετσινιά του σεξουαλικά διεστραμμένου. Όπως έγινε γνωστό, απάτησε την τότε σύζυγό του και ηθοποιό Mia Farrow, με την υιοθετημένη κόρη της, όταν εκείνος ήταν 54 χρόνων και η Soon-yi μόλις 19. Μετά από ένα επεισοδιακό διαζύγιο με τη Farrow, παντρεύτηκε τη Soon-yi, ενώ πολλοί συνάδελφοί του και ακόμη περισσότερες γυναίκες του χώρου, του γύρισαν την πλάτη.

Ένα θλιβερό ρεκόρ για τον Cosby

Η υπόθεση του δημοφιλούς ηθοποιού της Αμερικής Bill Cosby απασχολεί εδώ και κάποια χρόνια τις ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται ότι βίασε περίπου 40 γυναίκες! Ο πρώην τηλεοπτικός σταρ κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε υπνωτικά χάπια με σκοπό να πείσει τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του. Ο ηθοποιός, ξεκίνησε τη δράση του από τη μακρινή δεκαετία του ‘60 και γι’ αυτό οι περισσότερες υποθέσεις δεν μπορούν να πάνε στα δικαστήρια. Πάντως ακόμη και σήμερα ο 80χρονος Cosby, απασχολεί τα ΜΜΕ για τους βιασμούς που κατηγορείται και το πιθανότερο είναι να μείνει στην ιστορία όχι για την επιτυχία του στην τηλεόραση και το The Cosby Show, αλλά για το θλιβερό ρεκόρ των 40 γυναικείων βιασμών.

Ο ερωτικός Ψυχρός Πόλεμος

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα με τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις κι αυτό γιατί ξέσπασε εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου και έφερε σε δοκιμασία τις σχέσεις Βρετανίας και Ρωσίας.

Το 1963 ο Βρετανός υπουργός Άμυνας και μπον βιβέρ John Profumo αποδείχθηκε παρά τις αρχικές του αρνήσεις ότι είχε συνάψει παράνομη ερωτική σχέση με την Kristin Keller, διάσημη και πανέμορφη αρτίστα της εποχής, αλλά και κατάσκοπο της περιβόητης ρωσικής μυστικής υπηρεσίας KGB. Ένα μήνα μετά την παραδοχή του Profumo για τη σχέση του, ο πρωθυπουργός Harold Macmillan, που είχε πει ψέματα στη βουλή, για το σκάνδαλο, παραιτήθηκε. Το σκάνδαλο Profumo ανέβηκε στο θέατρο και έγινε ταινία.

Η διπλή ζωή του Travolta

Σίγουρα δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αστέρας του κινηματογράφου που ζει επί χρόνια διπλή ζωή. Πρόκειται για τον John Travolta που η αποκάλυψη ότι είχε πολύχρονη ερωτική σχέση με έναν πιλότο, τον Goterba, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ιπτάμενος μιλώντας στο National Enguirer, δίνοντας μάλιστα και γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Φήμες θέλουν τον Τραβόλτα να έχει και μακροχρόνια σχέση με επίσης διάσημο ηθοποιό κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, όπως και η κλασική ιστορία της σχέσης του Cary Grant με τον «σκληρό» Randolph Scott, που έμεινε ανεπιβεβαίωτη και πέρασε στη σφαίρα των ερωτικών σκανδάλων του Χόλιγουντ.

Δεν θα μπορούσε να τον δώσει καλύτερα από την μυθική Marilyn Monroe, που γεύτηκε από τα πρώτα της βήματα το σκληρό, πολλές φορές διεστραμμένο, πρόσωπο του Χόλιγουντ. Η Monroe, που προσπάθησε να ξεφύγει πολλές φορές από τον κόσμο του Χόλιγουντ και τους «γλοιώδεις» παραγωγούς, όπως τους έλεγε, στα απομνημονεύματά της είχε χαρακτηρίσει το Χόλιγουντ «ένα δειλό οίκο ανοχής».

Ετικέτες:

#hollywood
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα Άρθρα