21/Οκτ/22
Γιατί τα άτομα που χρησιμοποιούν B-D-S-M πρακτικές έχουν καταθλιπτικά συμπτώματα μετά το σ3ξ;

Γιατί τα άτομα που χρησιμοποιούν B-D-S-M πρακτικές έχουν καταθλιπτικά συμπτώματα μετά το σ3ξ;

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα άτομα που χρησιμοποιούν τον πόνο ως μέσο σ3ξουαλικής ευχαρίστησης στο πλαίσιο των B D S M πρακτικών να βιώνουν καταθλιπτικά συμπτώματα μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους στις εν λόγω πρακτικές ή την ασφαλή οριοθέτηση του ερωτικού σκηνικού.

Στην κοινότητα των ατόμων που εξασκούν BDSM πρακτικές υπάρχει ένας όρος γνωστός ως “sub drop”. Το «sub» αναφέρεται στον ρόλο του υποτακτικού. Το άτομο που αναλαμβάνει αυτόν τον ρολό είναι συνήθως και αυτό που μπορεί να βιώσει τα περισσότερα αρνητικά συναισθήματα (drop) απευθείας μετά την επαφή ή ακόμα και ημέρες μετά. Κάποιες φορές μάλιστα η κατάθλιψη και η δυστυχία είναι πολύ έντονα και το άτομο νιώθει συναισθηματικά συντετριμμένο.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα έντονα αυτά καταθλιπτικά συναισθήματα μετά την επαφή ενδεχομένως οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές. Αυτά όμως που εμφανίζονται ημέρες μετά μάλλον έχουν άλλες εξηγήσεις, με πιο πιθανή το αίσθημα της απώλειας αυτής της μοναδικής κορύφωσης που βίωσαν κατά τη διάρκεια του σ3ξ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την έκθεση τους στον μέγιστο δυνατό ανταγωνισμό και την προσπάθεια τους να ξεπεράσουν τα άκρα. Για την περίπτωση αυτή, μάλιστα, υπάρχει ο όρος «Κατάθλιψη μετά από Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για την πρόληψη ή την καλύτερη διαχείριση του καταθλιπτικού συναισθήματος μετά την εμπειρία της κορύφωσης κατά τη σεξουαλική πράξη είναι σημαντικό οι δύο σύντροφοι να έχουν σχεδιάσει από πριν ένα πλάνο φροντίδας για μετά την επαφή. Η φροντίδα θα πρέπει να προσφέρεται σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο και να είναι εξατομικευμένη και στοχευμένη ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και ανησυχίες των δυο συντρόφων.

Σε κάθε περίπτωση εάν ένα άτομο αποφασίσει να δοκιμάσει πιο έντονες και επώδυνες σ3ξουαλικές πρακτικές με σκοπό πάντα την ενίσχυση της ευχαρίστησης, είναι απαραίτητο να εξασφαλίζεται η συναίνεση των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα όλοι οι ρόλοι θα πρέπει να είναι διασαφηνισμένοι και οριοθετημένοι και ο καθένας να έχει τη δυνατότητα αποχώρησης οποιαδήποτε στιγμή νιώσει άσχημα αμήχανα ή απλά χάσει το ενδιαφέρον του.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι πρακτικές BDSM είναι πολύ συχνές σε επίπεδο φαντασίωσης και ο καθένας μπορεί κάποια στιγμή να περάσει στην πράξη. Όταν γίνεται αυτή η επιλογή το άτομο θα πρέπει να περιφρουρεί την σωματική και ψυχολογική ασφάλεια του ίδιου και του συντρόφου του και να συμμετέχει σε δραστηριότητες με τις οποίες νιώθει άνετα και του προσφέρουν ευχαρίστηση.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή: zougla

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *