21/Οκτ/22
Έρευνα : Τι απαντούν οι νέοι για σ3ξ και πορνό...

Έρευνα : Τι απαντούν οι νέοι για σ3ξ και πορνό…

Η εποχή του «soft p o r n» είναι εδώ. Και ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία κατακλύζονται από ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο. Όχι, όμως, από επαγγελματίες μοντέλα, όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά από άτομα της διπλανής πόρτας. Πολλά ευπαρουσίαστα – συνήθως – αγόρια και κορίτσια αγοράζουν μια κάμερα, φτιάχνουν ένα προφίλ σε κάποιο μέσο που στηρίζεται στη φωτογραφία και στο βίντεο (Instagram, TikTok) και ξεκινούν.

Έρευνα της «ierax analytix», με την υποστήριξη του περιοδικού «Ανήθικο», καταγράφει τις απόψεις των νέων για το σ3ξ και το π ο ρ ν ό.

Το 61% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν μειωμένη σ3ξουαλική δραστηριότητα τον τελευταίο χρόνο – της καραντίνας – με τη μεγαλύτερη μείωση να βρίσκεται στις ηλικίες 27-29 ετών!

Το 77% θεωρεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) περιέχουν ερωτικό περιεχόμενο (φωτογραφίες, βίντεο κ.ά.), όμως, περίπου οι μισοί ερεθίζονται όταν το βλέπουν. Οι υπόλοιποι, το έχουν βαρεθεί ή το βρίσκουν αδιάφορο πλέον, λόγω υπερβολικής έκθεσης. Να σημειωθεί ότι οι ηλικίες 30-34 βρίσκουν το soft porn των social media ερεθιστικό εντονότερα από τους νεότερους.

Σχετικά με το αν βλέπουν π ο ρ ν ό, το 74% δήλωσε πως βλέπει, με τις γυναίκες να απαντούν θετικά σε ποσοστό 63%.

Ωστόσο, μόλις το 2% δηλώνει πως πληρώνει για το π ο ρ ν ό που βλέπει. Σε μια εποχή των «deepfakes», των παράνομων (no consent videos) και γενικά της δυσκολίας για έλεγχο του κλάδου, ένα συντριπτικό 98% δεν πληρώνει για το περιεχόμενο που «αγοράζει».

Για όσους αναρωτιούνται, αφού συνέχεια βλέπουμε sites π ο ρ ν ό, πώς επιβιώνουν, η εταιρεία υποστηρίζει πως μάλλον στηρίζονται σε διαφορετικές πηγές εσόδων, ενώ αρκετοί ντρέπονται ακόμη και ανώνυμα να παραδεχθούν ότι πληρώνουν για το π ο ρ ν ό . Πάντως, καμία γυναίκα δεν απάντησε ότι πληρώνει για π ο ρ ν ό.

Χωρίς λογαριασμό

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 78% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν έχουν κάποιο λογαριασμό για π ο ρ ν ό, καθώς φοβούνται τον κοινωνικό περίγυρο και θεωρούν ανήθικο το γεγονός να πληρώνεις για π ο ρ ν ό. Το υπόλοιπο 22% φοβάται ότι πιθανόν να κλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας ευκολότερα από ένα site και άρα να του κλέψουν χρήματα.

Η έρευνα, πάντως, επιβεβαιώνει ότι το π ο ρ ν ό αγγίζει τα όρια της φαντασίωσης και των εμπειριών που, συνήθως, δεν ζούμε στην πραγματική ζωή. Έτσι, το 46% όσων βλέπουν π ο ρ ν ό επιλέγουν να δουν εμπειρίες που θέλουν να ζήσουν, αλλά δεν μπορούν στην πραγματικότητα, το 36% βλέπει στο π ο ρ ν ό εμπειρίες και σκηνές που κάνει και ο/η ίδιος/α, ενώ το 18% βλέπει θεάματα που ντρέπεται να συζητήσει με οποιονδήποτε.

Το τελευταίο είναι εντονότερο στις ηλικίες 18-22 ετών και, άρα, ίσως έχει να κάνει με μια σ3ξουαλική εξερεύνηση που κάνουν οι νέοι, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τους ερεθίζει σ3ξουαλικά. Αντίστοιχα, οι γυναίκες προτιμούν να βλέπουν στο π ο ρ ν ό εμπειρίες παρόμοιες με αυτές που ζουν και στην πραγματικότητα.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το κομμάτι για το site «OnlyFans», όπου το 52% δήλωσε πως δεν το γνωρίζει καν, το 34% είπε πως είναι ένας τρόπος για να βγάζει ένα άτομο χρήματα, το 7% το χαρακτηρίζει ως μια «άθλια ιδέα», που προσβάλει όσους το χρησιμοποιούν και το 6% το βλέπει ως ένα μέρος με αληθινό και σ3ξι περιεχόμενο.

Η έρευνα έγινε διαδικτυακά από την «ierax analytix» για λογαριασμό του περιοδικού «Ανήθικο», την περίοδο 20-28 Ιανουαρίου 2020, και συμμετείχαν 606 Θεσσαλονικείς, ηλικίας 18-34 ετών. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, το 88% απάντησε ότι έχει σ3ξουαλικές επαφές μόνο με άτομα του αντίθετου φύλου, το 4% με άτομα του ιδίου φύλου και το 8% με άτομα ανεξαρτήτως φύλου.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή: in.gr

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *