19/Νοέ/22
Έρευνα: Οι μεγαλύτεροι φόβοι στο σεξ...

Έρευνα: Οι μεγαλύτεροι φόβοι στο σεξ…

Η αλήθεια είναι ότι οι ανησυχίες μας στο σεξ πηγάζουν από τις αντιλήψεις μας και τα βιώματά μας. Για παράδειγμα όσοι προβληματίζονται σχετικά με την δημιουργία οικογένειας, μπορεί να ανησυχούν για την αποτελεσματικότητα της αντισύλληψης, ενώ όσοι είναι ανασφαλείς με την εικόνα τους μπορεί να φοβούνται την έκθεση του γυμνού τους σώματος. Δεν λείπουν και οι ανασφαλείς που πιστεύουν ότι ο/η σύντροφος δεν θα τους θεωρήσει επιθυμητούς ή ικανούς.

Οι ειδικοί διεξήγαγαν έρευνα σε 2000 ανθρώπους για να διερευνήσουν ποιοι και πόσο κοινοί είναι τελικά οι μεγαλύτεροι τέτοιοι φόβοι που μας ταλαιπωρούν. Συγκεκριμένα οι ειδικοί της διαδικτυακής πλατφόρμας ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug Online Doctor ζήτησαν από 2.000 άντρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να μοιραστούν τις σεξουαλικές ανησυχίες τους.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι των γυναικών είναι ότι ο σύντροφός μας δεν θα θέλει να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό ή θα έχει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Ακόμη φοβόμαστε την πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και ότι ο σύντροφός μας θα βρει το γυμνό μας σώμα μη επιθυμητό. Μια ακόμη μεγάλη ανησυχία μας είναι ότι σύντροφός μας δεν θα δεχτεί το «όχι» ως απάντηση και μπορεί να μας πιέσει να κάνουμε κάτι που δεν επιθυμούμε.

Επίσης, οι γυναίκες θεωρούν προτεραιότητά στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης να φτάσουν σε οργασμό, ενώ οι άνδρες να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους. Μικρότεροι φόβοι ανδρών και γυναικών αφορούν το αν θα έχουν κάνει αποτρίχωση στο σωστό σημείο ή μήπως τους προκύψει κάποια ντροπιαστική σωματική λειτουργία στη διάρκεια της πράξης, μην πουν λάθος όνομα, είναι πολύ απότομοι ή θεωρηθούν άπειροι στο σεξ.

Οι άνδρες ανησυχούν κυρίως για το μέγεθος του πέους τους και για την πρόωρη εκσπερμάτιση. Συγκεκριμένα μεγαλύτερος φόβος των ανδρών είναι ότι η σύντροφός τους θα έχει ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, ενώ η δεύτερη μεγάλη ανησυχία τους είναι ότι δεν θα καταφέρουν να την ευχαριστήσουν. Φοβούνται ακόμη ότι θα σπάσει το προφυλακτικό ή την πιθανότητα πρόωρης εκσπερμάτισης. Ακολουθεί η ανησυχία τους ότι το γυμνό τους σώμα δεν θα είναι επιθυμητό και ο φόβος ότι δεν θα καταφέρουν να αποδώσουν.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *