04/Σεπ/21
Έρευνα λέει πως αν πίνεις ουίσκι και τζιν νιώθεις πιο σέξι...

Έρευνα λέει πως αν πίνεις ουίσκι και τζιν νιώθεις πιο σέξι…

«Τι θα πάρετε;». Ποιες είναι οι παράμετροι εκείνες που λειτουργούν σαν φίλτρο στο μυαλό σου για να δώσεις τη σωστή απάντηση και να μην πεις μετά «τι μλκια έκανα, αυτό έπρεπε να πάρω ρε γαμώτο», ή «να δοκιμάσω λίγο απ’ το δικό σου;», κοζάροντας το ποτό της λες και είσαι εξαρτημένος.

Πολλές φορές επιλέγουμε τι θα πιούμε βάσει πολλών παραμέτρων, ίσως και αντικρουόμενων. Τι ορέξεις έχουμε, σε ποιο μαγαζί είμαστε, αν έχουμε φάει, πόσο έχουμε φάει, τι έχουμε φάει, με ποιον είμαστε κλπ.

Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Open ήρθε να μας διαφωτίσει για την επόμενη φορά που θα θέσουμε τέτοιου είδους διλήμματα και να μας κατευθύνει προς τη σωστή απάντηση.Η συγκεκριμένη έρευνα βασίστηκε στη θεωρία ότι το ποτό που πίνεις έχει σπουδαίο ρόλο στη συμπεριφορά σου, άρα και στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι.

Σε αυτή συμμετείχαν 30.000 άτομα ηλικίας 18-34 χρονών από 21 διαφορετικές χώρες, τα οποία είχαν πιει κάθε ένα από τα συγκεκριμένα ήδη ποτών για τα οποία και ρωτήθηκαν.

Και πάμε τώρα στο ζουμίΤο τελικό αποτέλεσμα ήταν κομματάκι αντικρουόμενο. Και σίγουρα θα σε βάλει σε σκέψεις. Όσο περίεργο κι αν σου φανεί, τα ποτά τύπου ουίσκι, τζιν και βότκα είναι λιγότερο πιθανό να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις (20%), την ώρα που το κόκκινο κρασί συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες (53%), με την μπίρα να ακολουθεί δεύτερη (50%). Είναι όντως περίεργο, αφού συνήθως με 1-2 ποτήρια ουίσκι βγαίνουμε οφσάιντ λίγο πριν μπούμε γκολ.

Ποτό να πάρεις!Το πιο ενδιαφέρον πόρισμα της έρευνας, όμως, ήταν άλλο. Οι άνθρωποι που πίνουν ποτά όπως τζιν, βότκα, τεκίλα, ουίσκι, ρούμι κλπ προκαλούν πιο θετικά συναισθήματα από αυτούς που πίνουν μπίρα ή κρασί. Πάνω από 55% των απαντήσεων έλεγαν πως αυτά τα ποτά δίνουν περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον; Πάνω από 42% είπαν ότι με ένα τέτοιο ποτό στο χέρι νιώθουν πιο σ3ξι. Κι αν νιώθεις σ3ξι, τότε σίγουρα είσαι και πιο σ3ξι στα μάτια των άλλων. Στην υγειά σου. Κι όπως είπαμε. Ποτό να πάρεις. Τη μπύρα άστη για τη βραδιά με τον κολλητό.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *