11/Αυγ/21
Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε να κάνετε σεξ;

Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε να κάνετε σεξ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να περάσει κρίση: πολλές ώρες στο γραφείο, στρες, συχνές μετακινήσεις ή ακόμα και ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειώσουν την επιθυμία σας για σεξ.

Αυτή η έλλειψη σεξ είναι κακή για δύο λόγους: 1) το σεξ είναι διασκεδαστικό και θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο, 2) όλοι μας χάνουμε τα πολλά καλά τεκμηριωμένα συναισθηματικά και σωματικά οφέλη για την υγεία του τακτικού σεξ.

Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν κάνετε σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Θα αγχώνεστε περισσότερο.

Μια υπέροχη νύχτα με σεξ μπορεί κυριολεκτικά να σας κάνει να ξεχάσετε όλα σας τα προβλήματα. Ακόμα και εάν έχετε πρόβλημα στη δουλειά ή εάν είστε πιεσμένοι, με το που κάνετε σεξ, χαλαρώνετε και όλα σας φαίνονται διαχειρίσημα. Προφανώς, υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος για αυτό. Οι ειδικοί λένε πως κατά τη διάρκεια του οργασμού, απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, οι ορμόνες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας.

Η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να αυξηθεί.

Χωρίς σεξ, μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Η επιστήμη επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι σύμπτωση. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη στο ιατρικό περιοδικό Biology Psychology διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν συχνά σεξ, είχαν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, από εκείνους που δεν έκαναν σεξ. Αυτό συνδέεται επίσης με τη σχέση μεταξύ φύλου και άγχους.

Οι ερευνητές έλεγξαν πολλές μεταβλητές στη μελέτη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σεξ βελτιώνει τη φυσιολογική απόκριση του σώματός σας στο στρες. Και αυτό, με τη σειρά του, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε χαμηλότερο επίπεδο.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα εξασθενήσει.

Οι οργασμοί είναι εξαιρετικά επωφελείς για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι ασθενείς έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είχαν μια εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση της ανοσοσφαιρίνης A, ένα αντίσωμα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσία.

Μπορεί να επηρεαστεί η στυτική λειτουργία.

Μια μελέτη του 2008 στο American Journal of Medicineκατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες στα 50, 60 και 70 που δεν ήταν σεξουαλικά ενεργοί, είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση: ακόμα κι αν δεν έχετε σύντροφο, η έρευνα δείχνει ότι η εκσπερμάτωση τακτικά μπορεί να βοηθήσει.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *