12/Νοέ/22
Σεξ: Κάθε ηλικία έχει τα υπέρ και τα κατά της...

Σεξ: Κάθε ηλικία έχει τα υπέρ και τα κατά της…

Η κάθε ηλικία έχει τα υπέρ της και τα κατά της πάνω στο σεξ. Οι νέοι με την τεστοστερόνη στα ύψη κυνηγούν το γρήγορο και εύκολο σεξ, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες κάτι πιο συντηρητικό. Ποιες ηλικίες όμως, είναι κατάλληλες για το τέλειο σεξ και ποιες απλά το υποτιμούν;

Με το τέλος της εφηβείας οι νέοι και οι νέες χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα και παρορμητικότητα, που τους οδηγεί στο γρήγορο σεξ. Ανακαλύπτουν έτσι, κάτι πρωτόγνωρο γι αυτούς. Από την άλλη, παιδιά που δεν έχουν κάνει ποτέ αυτήν την πράξη, τους ασκείται μεγάλη πίεση και περιθωριοποίηση, από την κοινωνία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αγχώνονται και να καταπιέζονται, γιατί δεν έχουν βρει ακόμα κάποιον να τους έλκει. Πολλές είναι οι γυναίκες, που μετάνιωσαν την πρώτη τους φορά, γιατί αποδείχθηκε ότι η βιασύνη δεν είναι κάλος σύμβουλος .

Στην ηλικία των 20, αυτοί που είναι ελεύθεροι αναζητούν βραχυπρόθεσμες σχέσεις, έτσι ώστε να ικανοποιούν τις ορμονικές ορέξεις τους. Ενώ, αυτοί που έχουν μακροχρόνια σχέση, ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο την έννοια του σεξ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτοί που ψάχνουν το περιστασιακό ερώτα, δεν δίνουν έμφαση στην γνωριμία, αλλά στην δική τους σωματική ικανοποίηση.

Η ηλικία των 30 είναι βαρόμετρο για αρκετούς ανθρώπους, γιατί αποφασίζουν να παντρευτούν και να αφοσιωθούν στην οικογένεια. Οι γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης θεωρούν ότι, απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από άλλες στιγμές. Το μόνο που ίσως μπορεί να βρεθεί εμπόδιο στη συχνή σεξουαλική επαφή του ζευγαριού, είναι η απόκτηση παιδιών. Τότε αλλάζουν οι προτεραιότητες και το επίκεντρο γι’ αυτούς γίνεται υποχρεωτικά το παιδί τους.

Στα 40 η θετική οπτική είναι ότι, τα παιδιά μεγαλώνουν, χρειάζονται λιγότερο φροντίδα και προσοχή και τότε είναι μια καλή περίοδος, για να αναζωογονήσουν και να αναθερμάνουν την σχέση τους. Το μόνο αρνητικό είναι ότι απ’ αυτή την ηλικία και έπειτα αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στην στύση, επηρεάζοντας αρκετά την ψυχολογία του ζευγαριού και την σεξουαλική συχνότητα.

Στην περίοδο των 50 αυτοί που έχουν παντρευτεί πάνω από μια δεκαετία, σχετίζουν την συχνότητα του σεξ με το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι στην προσωπική τους ζωή, όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη σ αυτή τη φάση της ζωής της γυναίκας συμπίπτει και η εμμηνόπαυση. Αυτή είναι ανασταλτικός παράγοντας για την δραστική μείωση του σεξ.

Η ηλικία των 60, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη σεξουαλική φάση. Αυτό που ίσως δυσκολέψει κάποιον να την απολαύσει είναι τα προβλήματα υγείας, τα οποία είναι συχνό φαινόμενο σε τέτοιες ηλικίες.

Όσοι ξεπερνούν το προηγούμενο όριο ηλικίας, εκμυστηρεύονται πως η σεξουαλική επαφή τότε είναι πιο συναισθηματική από ποτέ.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *