20/Νοέ/22
Πώς επηρεάζει η τηλεργασία την ερωτική μας ζωή;

Πώς επηρεάζει η τηλεργασία την ερωτική μας ζωή;

Η πανδημία του κοροναϊού έκανε τις σχέσεις όλων των ειδών πιο δύσκολες να διατηρηθούν, ιδιαίτερα αυτές που έχουν ρομαντικό χαρακτήρα – και ακόμη πιο συγκεκριμένα, εκείνες στις οποίες υπάρχει συμβίωση.

Σε πολλές περιπτώσεις και οι δύο σύντροφοι δεν ζουν μόνο μαζί, αλλά επίσης συνεργάζονται – ή τουλάχιστον εργάζονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Η τηλεργασία δεν έφερε μόνο διαφοροποιήσεις στην καθημερινότητα, όσο και οφέλη σε αρκετά ζευγάρια, ειδικά στο θέμα του σεξ.

Έρευνα

Ωστόσο, παρόλο που όλα μπορεί να ακούγονται σαν μια συνταγή για καταστροφή, μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που εργάζονται από το σπίτι μαζί αναφέρουν σε μεγάλο βαθμό θετικά αποτελέσματα στη σχέση τους, συμπεριλαμβανομένου του συχνότερου σεξ, αρκεί να καθιερώσουν για πρώτη φορά σαφείς βασικούς κανόνες σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουν από το σπίτι.

Μια πρόσφατη έρευνα από το SimplyHired, μια εταιρεία εργασίας και μια μηχανή αναζήτησης εργασίας που εδρεύει στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, ρώτησε 510 άτομα που εργάζονται αυτήν τη στιγμή από απόσταση με τον σύντροφό τους λόγω της πανδημίας COVID-19 σχετικά με το πώς αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση επηρέασε τη σχέση τους.

Οι ερωτηθέντες ήταν 55,3% άνδρες και 44,7% γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας περίπου 36 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 42,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έκανε περισσότερο σεξ από ό,τι πριν από την πανδημία, σε σύγκριση με το 19,4 τοις εκατό που είπε ότι το σεξ είχε γίνει λιγότερο συχνό και το 37,8 τοις εκατό που ανέφερε ότι το γεγονός πως εργάζονταν εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν είχε αντίκτυπο στο σεξ που έκαναν.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ερωτηθέντες που καθιέρωσαν κανόνες εργασίας από το σπίτι με τον σύντροφό τους (52,4 τοις εκατό) ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοί που ανέφεραν ότι είχαν περισσότερο σεξ – ήταν επίσης αυτοί που ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται ότι η παραγωγικότητά τους είχε αυξηθεί.

Πηγή: bestlifeonline.com

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *