20/Νοέ/22
Ποδήλατο και σεξ: Οι ποδηλάτες έχουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλους αθλητές...

Ποδήλατο και σεξ: Οι ποδηλάτες έχουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλους αθλητές…

Σύμφωνα με ερευνητές από την Ιταλία, οι ποδηλάτες είναι καλύτεροι εραστές συγκριτικά με άλλους αθλητές.

Πιο συγκεκριμένα, οι ποδηλάτες παίρνουν το προβάδισμα στις σεξουαλικές επιδόσεις, χάρη σε συγκεκριμένα οφέλη που τους εξασφαλίζει η συγκεκριμένη αερόβια άσκηση. Της μελέτης ηγήθηκε ο Δρ Romualdo Belardinelli, διευθυντής του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Lancisi στην Ανκόνα, και τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας,

Τι μελέτησαν:Οι ερευνητές κατέληξαν στην αξιοσημείωτη πρόοδο που πέτυχαν στη σεξουαλική τους ζωή άνδρες με αδύναμους καρδιακούς μύες έπειτα από τρεις φορές ποδηλασία την εβδομάδα επί οκτώ εβδομάδες. Συγκεκριμένα, οι 30 άνδρες που κλήθηκαν να ποδηλατούν με μέτρια ένταση υπό προσεκτική παρακολούθηση, σημείωσαν μεγαλύτερη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max), έναν δείκτη που προσδιορίζει το επίπεδο της αερόβιας αντοχής, αλλά και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε σύγκριση με τους 29 άνδρες της ομάδας ελέγχου που δεν παρουσίασαν καμία βελτίωση.

Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα στις σεξουαλικές επιδόσεις αποτυπώθηκαν μέσα από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αλλά και οι σύντροφοί τους για να διασταυρωθούν οι απαντήσεις. «Δεν ξέρω για τους Αμερικανούς αλλά, ξέρετε, οι Ιταλοί είναι φημισμένοι εραστές και έτσι μπορούν να ψεύδονται για τον πρωταθλητισμό τους στο σεξ. Στην πραγματικότητα όμως έχουν τεράστιο πρόβλημα και δεν το παραδέχονται», σχολίασε ο Δρ Belardinelli για τους συμπατριώτες του.

Πράγματι, μετά τη σύγκριση των απαντήσεων, επιβεβαιώθηκε ότι οι άνδρες που έκαναν ποδήλατο είχαν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ καθώς και πιο ποιοτικό χρόνο κατά τη συνάντηση με τη σύντροφό τους. «Είναι μια απλή άσκηση για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας λειτουργικότητα», συστήνει στους άνδρες ο Δρ Belardinelli. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα της ποδηλασίας στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων μπορούν να συγκριθούν με αυτά του σκευάσματος κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *