21/Νοέ/22
Περίοδος: Οι τρεις πιο δημοφιλείς μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της...

Περίοδος: Οι τρεις πιο δημοφιλείς μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της…

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται για το αν μπορούν να κάνουν σεξ τις ημέρες της περιόδου τους. Άλλες πάλι, απέχουν από το σεξ εκείνες τις ημέρες ούτως ή άλλως, επειδή θεωρούν ότι με κάποιον τρόπο κινδυνεύει η υγεία τους.

Μάλιστα, έχουν επικρατήσει διάφορα στερεότυπα γύρω από αυτόν τον συνδυασμό, τα οποία καταρρίπτονται παρακάτω από τους ειδικούς.

Μύθος 1: Δεν υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, υπάρχει πάντα ρίσκο εγκυμοσύνης όταν κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη. «Μπορεί να είναι σπάνιο, αλλά γίνεται. Το σπέρμα ζει ως και 72 ώρες μέσα στον κόλπο της γυναίκας μετά την εκσπερμάτιση και σε περίπτωση που υπάρχει ωορρηξία, το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης είναι μεγάλο», λέει η sex therapist, Dr. Shannon Chavez.

Παράλληλα, πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αν μία γυναίκα παρακολουθεί τον κύκλο της και κάνει σεξ στις τελευταίες ημέρες της περιόδου, υπάρχει πιθανότητα η ωορρηξία να ξεκινήσει νωρίτερα, άρα και να υπάρξει εγκυμοσύνη.

Μύθος 2: Δεν μεταδίδονται ασθένειες

Χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό, ειδικά αν δεν θέλετε να μείνετε έγκυος ή να κολλήσετε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. «Κάθε ανταλλαγή υγρών ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών, ενώ κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας το Ph του κόλπου αλλάζει και ο κίνδυνος αυξάνεται».

Μύθος 3: Είναι επώδυνο

Αν η περίοδός σας χαρακτηρίζεται από έντονους πόνους, τότε η σκέψη και μόνο της συνουσίας στη διάρκειά της, σας προκαλεί ανατριχίλα. Ωστόσο, οι συσπάσεις του οργασμού βοηθούν να απομακρυνθεί ευκολότερα το αίμα και ιστός της μήτρας, οπότε μπορεί η περίοδος να τελειώσει πιο γρήγορα. Μελέτες έχουν δείξει, επίσης, ότι ένας οργασμός μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι κράμπες της περιόδου.

«Η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει την ένταση και χαλαρώνει τους πυελικούς μυς με συνέπεια να μειώνεται και ο πόνος. Παράλληλα, αρκετές είναι και οι γυναίκες που δηλώνουν ότι έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση, ειδικά από την τρίτη ημέρα της περιόδου και μετά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται σε αυτό το στάδιο του κύκλου», λέει η Chavez.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *