01/Ιαν/21
Κάψτε τα όλα… με σεξ.  Για να αρχίσει πιο… ελαφρά η χρονιά

Κάψτε τα όλα… με σεξ. Για να αρχίσει πιο… ελαφρά η χρονιά

Το σεξ είναι αναμφισβήτητα ο πιο ευχάριστος -αλλά όχι και ο καλύτερος- τρόπος να κάψετε θερμίδες στο lockdown

Μπορεί το σεξ να μη θεωρείται επίσημα γυμναστική, σίγουρα όμως είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος – σε εποχή lockdown- να κάψει κανείς μερικές έξτρα θερμίδες και ίσως ακόμη περισσότερες που πήραμε από μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Η σεξουαλική δραστηριότητα, όπως και το τρέξιμο, οι ασκήσεις με βάρη και η κολύμβηση, συνοδεύεται από βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και αύξηση των παλμών της καρδιάς. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτό που οι περισσότεροι θέλουμε να πιστεύουμε, η καύση θερμίδων με το σεξ δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή…

Τι έδειξαν οι έρευνες

Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να μετρήσουν με ακρίβεια και αξιοπιστία πόσες θερμίδες καίμε με το σεξ.

Μία από τις σχετικές έρευνες, η οποία πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, έδειξε ότι οι άνδρες έκαψαν περίπου 101 θερμίδες σε διάστημα 24 λεπτών σεξουαλικής δραστηριότητας (4,2 το λεπτό), ενώ οι γυναίκες έκαψαν μόλις 69 θερμίδες (3,1 το λεπτό) μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Για λόγους σύγκρισης, οι συμμετέχοντες έτρεξαν επίσης για 30 λεπτά σε διάδρομο γυμναστικής και στο διάστημα αυτό οι καύσεις έφτασαν τις 276 θερμίδες για τους άνδρες και τις 213 για τις γυναίκες.

Καλό το σεξ, αλλά κάντε και λίγη πραγματική γυμναστική…

Μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, κατέληξε σε ακόμη πιο απογοητευτικά συμπεράσματα, αφού έδειξε ότι ένας άνδρας θα κάψει μόλις 210 θερμίδες σε διάστημα μίας ώρας σεξουαλικής δραστηριότητας (περίπου 3,5 θερμίδες το λεπτό).

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε σοβαρή απώλεια βάρους με τη σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς ακόμη και 150 λεπτά ήπιας αεροβικής άσκησης (π.χ. ζωηρό περπάτημα) που συνιστούν οι ειδικοί να κάνουμε σε εβδομαδιαία βάση, μπορούν να μας βοηθήσει να χάσουμε περισσότερο βάρος απ’ οποιονδήποτε… μαραθώνιο σεξ.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *