19/Νοέ/22
Διευθυντής Ανδρολογικού Ινστιτούτου: «Η αύξηση του σεξ μπορεί να αύξησε τη μεταδοτικότητα του ιού»...

Διευθυντής Ανδρολογικού Ινστιτούτου: «Η αύξηση του σεξ μπορεί να αύξησε τη μεταδοτικότητα του ιού»…

Η χαλάρωση των μέτρων και η αύξηση των ερωτικών επαφών μεταξύ των νέων τους μήνες από το τέλος του πρώτου lockdown και μέχρι τον Αύγουστο, τους μήνες του καλοκαιριού, φαίνεται πως σύμφωνα με την έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, βοήθησαν στη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, εξήγησε πώς σύμφωνα με μελέτη που έγινε και από συναδέλφους του στην Κίνα, με τους οποίους συνεργάζεται, θα μπορούσε να συνδεθεί η αύξηση των σεξουαλικών επαφών με την αύξηση της μετάδοσης: «Παρατηρήσαμε αύξηση των σεξουαλικών επαφών και πιθανολογήσαμε ότι και αυτές οι στενές επαφές μπορεί να αύξησαν τη μεταδοτικότητα του ιού. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε ήδη από την πόλη Γουχάν, όταν παρατηρήσαμε εκεί ότι στο lockdown αυξήθηκαν οι εγκυμοσύνες. Με βάση αυτό υποθέσαμε ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι μια πιθανή αιτία της μετάδοσης».

Στη συνέχεια, κλήθηκε να απαντήσει για το αν αυτό ισχύει για τους παντρεμένους και ανέφερε πως ίσως να μην ισχύει, αν έχουν μονογαμικές επαφές: «Έχω δύο νέα παιδιά, 22 και 21» είπε και συμπλήρωσε: «Όταν άνοιξε το lockdown ήταν φορείς, και το ίδιο και οι φίλοι τους ήταν φορείς. Αναγκάστηκα και έφυγα από το σπίτι με τη σύζυγό μου επειδή ήταν φορείς, δεν νοσούσαν όμως. Είναι ασυμπτωματικοί φορείς τα νέα παιδιά και είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να μη νοσήσουν».

Το παραπάνω γράφημα δείχνει την αύξηση των ερωτικών επαφών μέσα στο καλοκαίρι και ο κ. Κωνσταντινίδης σχολιασε ότι: «Στη μέση που αυξάνεται η συχνότητα των επαφών, είναι η εποχή που σταματάει το lockdown. Μέσα στο lockdown ήταν λιγότερο συχνές οι επαφές».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν το σεξ γίνεται να είναι ασφαλές, o διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών απάντησε ότι: «Αυτή την περίοδο το μόνο ασφαλές σεξ είναι το καθόλου σεξ ίσως».

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *