15/Νοέ/22
Έρευνα: Στα νέα ζευγάρια έχει μειωθεί αισθητά η σεξουαλική συχνότητα...

Έρευνα: Στα νέα ζευγάρια έχει μειωθεί αισθητά η σεξουαλική συχνότητα…

Τα νέα ζευγάρια στην σύγχρονη εποχή κάνουν λιγότερο σεξ και οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του το Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ μία έως δυο φορές την εβδομάδα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η συχνότητα είναι και πιο μικρή.

Για να βελτιωθεί η συχνότητα σεξουαλικής επαφής χρειάζεται να υπάρξει απεξάρτηση από την τεχνολογία. Όλοι στην σημερινή εποχή χρησιμοποιούν ανελλιπώς τα κινητά τους και αυτό σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα επιδρά αρνητικά στην ερωτική τους ζωή.

Επίσης, οι ερευνητές συμπέραναν ότι το 70% των γυναικών θεωρούν ότι η τεχνολογία είναι σημαντικό εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή. Η ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας Sarah Coyne δήλωσε ότι :« To βλέπουμε παντού, όπως για παράδειγμα, στο εστιατόριο, που τα ζευγάρια τοποθετούν μπροστά τους πάνω στο τραπέζι τα κινητά τους. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό, απλώς να το σηκώσουν όταν αυτό χτυπήσει ».

Οι συμμετέχοντες της έρευνας αποκάλυψαν ότι οι υπολογιστές είναι η νούμερο ένα αιτία, που μειώνει την σεξουαλική συχνότητα των ζευγαριών και στη συνέχεια είναι τα κινητά, που επηρεάζουν άμεσα τα νέα ζευγάρια.

Οι ερευνητές για την βελτίωση της σεξουαλικής συχνότητας προτείνουν την κατάργηση όλων των smartphones και των tablets από το υπνοδωμάτιο. Από την άλλη όμως δεν συνιστούν την πλήρη κατάργησή τους από την καθημερινότητα.

Η Coyne επισημαίνει ότι :«Τα ζευγάρια μπορούν να φτιάξουν κανόνες όσον αφορά την τεχνολογία. Ακούγεται χαζό, αλλά δεν είναι. Μια συζήτηση σχετικά με το τι είναι εντάξει και τι όχι όσον αφορά τις συσκευές στο πλαίσιο ενός δείπνου ή στο υπνοδωμάτιο, θα μπορούσε να βοηθήσει». Επιπλέον προσθέτει: « Βάζω το κινητό σε σημείο με δύσκολη πρόσβαση, όπως πάνω στο ψυγείο, έτσι ώστε να μην μπαίνω σε πειρασμό».

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *