12/Νοέ/21
Περιστασιακό σεξ: Ποιοι μετανιώνουν που «κρατήθηκαν» και ποιοι που ενέδωσαν

Περιστασιακό σεξ: Ποιοι μετανιώνουν που «κρατήθηκαν» και ποιοι που ενέδωσαν

Πώς λειτουργεί το περιστασιακό σεξ στους άνδρες και τις γυναίκες; Το απολαμβάνουν ή το μετανιώνουν αμέσως μετά και νιώθουν τύψεις;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα δύο φύλα αντιδρούν τελείως διαφορετικά σε αυτή τη συνθήκη ωστόσο έχουν ένα βασικό κοινό.

Και τα δύο φύλα μετανιώνουν για την επιλογή τους, αν και αυτή είναι τελείως διαφορετική.

Οι άνδρες μετανιώνουν που δεν ενέδωσαν στο περιστασιακό σεξ και οι γυναίκες που τελικά ενέδωσαν.

Ξανά τα ίδια λάθη

Έρευνα που διεξήγαγε ο καθηγητής Leif Edward Ottesen Kennair από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας (NTNU) προσπάθησε να κωδικοποιήσει τις συμπεριφορές των δύο φύλων. «Στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι συνεχίζουν την ίδια σεξουαλική συμπεριφορά και το ίδιο επίπεδο μεταμέλειας για αυτήν. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, αυτό που θεωρούσαμε λάθος και μετανιώνουμε εξίσου για αυτό την επόμενη φορά που θα το κάνουμε», αναφέρει ο καθηγητής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας κατά την οποία οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ένα σχετικό ερωτηματολόγιο δύο φορές σε διάστημα 4,5 μηνών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης οι άνδρες και οι γυναίκες που μετανιώνουν για την επιλογή που έκαναν στο περιστασιακό σεξ είναι πολύ πιθανό να μην αλλάξουν τακτική στο μέλλον.

Η μεταμέλεια που παρατηρείται δεν αποδεικνύεται ότι έχει ως αποτέλεσμα προσαρμοστικές αλλαγές συμπεριφοράς. Οι άνδρες που μετάνιωσαν ότι δεν ενέδωσαν στο περιστασιακό σεξ είναι πολύ πιθανό να πράξουν ακριβώς το ίδιο στο μέλλον και οι γυναίκες που μετάνιωσαν επειδή ενέδωσαν να πράξουν παρόμοια. Δεν έχουμε δηλαδή στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνδρες γίνονται πιο τολμηροί και οι γυναίκες επιλέγουν πιο σωστούς συντρόφους.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *